Smaližiai pasakytų: džiovintos slyvos yra labai sveikas ir skanus užkandis, ypač jei jos yra gardaus pyrago įdare. Iš tiesų džiovintose slyvose gausu vitaminų ir mineralų: beta karoteno, kalio, vitaminų E ir C.

 

  • 180 g džiovintų slyvų 
  • 150 g miltų
  • 500 ml pieno
  • 150 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 75 g cukraus
  • 30 g vanilinio cukraus
  • 30 ml konjako
  • 3 g druskos

Gaminimas

 

Dubenyje sumaišyti pieną, druską ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Pavirti 2 – 3 minutes. Kai šiek tiek atvės, supilti konjaką. Su plakikliu išplakti kiaušinius, plakant pamažu supilti paprastą ir vanilinį cukrų. Pieną sumaišyti su kiaušinių ir cukraus mase ir išplakti.

 

Į tešlą įmaišyti miltus ir palikti pastovėti 15 minučių. Paskui tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Ant viršaus sudėti nuplautas džiovintas slyvas. Iš pradžių, 20 minučių kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Tada karštį sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar 40 minučių.

 

100 g apie 237 kcal

Spausdinti