•  500 g menkių filė
  • 500 g lašišų filė
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 500 g svogūnų
  • Šaukštas sviesto
  • Po 40 g krapų ir petražolių
  • Kiaušinis
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas

Supjaustytus žiedais svogūnus apkepti svieste, pagardinti druska ir pipirais, sumaišyti su smulkintais krapais ir petražolėmis. Iš sluoksniuotos tešlos iškočioti du pailgus lakštus. Vieną lakštą dėti ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo. Ant tešlos dėti lašišos filė, apibarstyti druska ir pipirais, tuomet dėti pakepintus svogūnus, ant jų – menkių filė, apibarstyti druska ir pipirais. Ant viršaus užkloti antrą tešlos lakštą, užlenkti ir kraštus pakišti po apatiniu lakštu. Paruoštą pyragą aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC temperatūros.


Spausdinti