Pikantiškos kepto sūrio variacijos
2013-11-20 15:59Keptas sūris – skanus, traškus ir lengvai paruošiamas pagrindinis patiekalas ar užkandis. Tinkamas ne tik vegetarams. Sūrį kepti galima su įvairiais priedais. Prieskoniai, daržovės, padažai kiekvieną kartą suteiks vis kitokį skonį.
Saldus, keptas varškės sūris
- 200 g varškės sūrio
- Kiaušinis
- 3 šaukštai maltų duonos džiūvėsėlių
- 3 šaukštai vyšnių džemo
- 45 ml augalinio aliejaus
Gaminimas
Sūrį perpjauti pusiau. Kiaušinį išplakti su šakute. Sūrį pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti maltuose džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepinti sūrį, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Rekomenduojama patiekti su vyšnių džemu, bet tinka ir kitoks.
100 g apie 285 kcal
Čekiškas sūrio kepsnys
- 200 g sūrio (edamo, gaudos, griujero)
- 60 g miltų
- Kiaušinis
- 100 g duonos džiūvėsėlių
- 45 ml aliejaus
Gaminimas
Sūrį supjaustyti į 4 griežinėlius (maždaug 2,5 cm storio). Apibarstyti miltais ir pamirkyti kiaušinio plakinyje. Sūrio griežinėlius sudėti vieną ant kito, kad būtų kvadrato formos. Kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti su bulvių koše ir daržovėmis.
100 g 367 kcal
Sūris keptas folijoje
- 100 g ožkų pieno sūrio
- 2 pomidorai
- Paprika
- 5 alyvuogės be kauliukių
- 2 šakelės petražolių
- 15 ml alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Pomidorus supjaustyti riekelėmis ir sudėti ant folijos, pabarstyti druska. Sudėti šiek tiek pakepintos paprikos griežinėlius. Ant viršaus uždėti sūrį. Sudėti alyvuogių puseles ir smulkintas petražoles. Pabarstyti prieskoniais ir pašlakstyti aliejumi. Sandariai į foliją įvyniotą patiekalą padėti į kepimo indą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 12 minučių.
100 g apie 159 kcal