Mocarela – vienas mėgstamiausių šviežių sūrių pasaulyje, idealiai derantis su pomidorais. Italijoje gaminamas sūris užima reikšmingą vietą ir lietuvių virtuvėje. Ką skanaus pasigaminti su mocarela, kad sužavėtume ir namiškius, ir svečius?

 

Tarta su mocarela ir pomidorais

 

6 porcijos

100 g 267 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  400 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  •  300 g mocarelos
  •  4–5 pomidorai
  •  2 raudonos paprikos
  •  Pusė česnako galvutės
  •  Alyvuogių aliejaus pagal skonį
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  Šviežių bazilikų puošti

GAMINIMAS. Paprikas perpjauti, išvalyti ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Greta įdėti perpjautą česnako galvutę. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 ºC. Iškepusias paprikas ir česnaką sutrinti iki vientisos masės. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėti tešlą, suformuoti kraštelius, subadyti dugną ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 ºC, kol gražiai apskrus. Gautą pagrindą patepti paprikų tyre, sudėlioti pomidorų ir mocarelos griežinėlius, apšlakstyti aliejumi, paskaninti prieskoniais ir dar kepti 15 min. Patiekti papuošus bazilikais.

   

Tomato,cheese,And,Basil,Tart

   

Vištiena su mocarela

 

4 porcijos

100 g 280 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  2 vištų krūtinėlės
  •  300 g mocarelos
  •  200 g saulėje džiovintų pomidorų
  •  150 g šviežių bazilikų
  •  2 šaukšteliai vištienos prieskonių
  •  Šaukštelis česnakų miltelių
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  Alyvuogių aliejaus pagal skonį

GAMINIMAS. Vištieną nusausinti, perpjauti ir kiekvieną dalį įpjauti, suformuojant kišenę įdarui. Gerai ištrynus visų prieskonių ir aliejaus mišiniu marinuoti 20 min. Įdaryti pomidorų ir mocarelos griežinėliais bei smulkintais bazilikais. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 ºC.

 

Baked,Chicken,Breast,With,Mozzarella,,Sun-dried,Tomatoes,,Spinach.,The,Meat

 

Suktinukai su pesto padažu

 

8 porcijos

100 g 293 kcal

Ruošti 3 val.

 
  •  450 g miltų
  •  7 g sausų mielių
  •  Šaukštas cukraus
  •  Žiupsnelis druskos
  •  300 ml šilto vandens
  •  3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  •  150 g pesto padažo
  •  250 saulėje džiovintų pomidorų
  •  200 g tarkuotos mocarelos
  •  70 g tarkuoto parmezano
  •  50 g šviežių bazilikų

GAMINIMAS. Miltus, mieles, cukrų, druską ir aliejų sumaišyti su šiltu vandeniu. Užminkyti elastingą tešlą ir palikti šiltai apie 1,5 val., kad iškiltų. Iškočioti stačiakampį, patepti pestu, apiberti tarkuotais sūriais, smulkintais pomidorais ir bazilikais. Susukti į ritinį ir supjaustyti 3–4 cm pločio griežinėliais. Išdėlioti su didesniais tarpais skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, ir palikti dar 30 min. pakilti. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC.

 

Puff,Pastry,Roll,With,Pesto,Sauce

 

Traškios lazdelės

 

4 porcijos

100 g 329 kcal

Ruošti 30 min.

 
  •  250 g mocarelos lazdelių
  •  100 g maltų džiūvėsėlių
  •  2 kiaušiniai
  •  Šaukštelis česnako miltelių
  •  Šaukštelis maltos paprikos
  •  Žiupsnelis druskos
  •  600 ml aliejaus virti

GAMINIMAS. Išplakti kiaušinius. Džiūvėsėlius sumaišyti su prieskoniais. Mocarelos lazdeles pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliais keletą kartų, kol visiškai nesimatys sūrio. Dėti į verdantį aliejų ir virti, kol gražiai apskrus. Iškeptas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Galima patiekti su pomidorų padažu.

 

Homemade,Deep,Fried,Mozzarella,Sticks,With,Marinara,Sauce

 

Mocarelos ir pomidorų užkandis

 

6 porcijos

100 g 189 kcal

Ruošti 10 min.

 
  •  12 mocarelos mini rutuliukų
  •  12 vyšninių pomidorų
  •  Pesto padažo
  •  Stambios jūros druskos pagal skonį
  •  Bazilikų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Nuplauti ir nusausinti pomidorus bei bazilikus. Ant iešmelių pakaitomis sumauti mocarelos rutuliukus, nesmulkintus pomidorus ir bazilikų lapelius. Apšlakstyti pestu ir pabarstyti druska.

 

Talian,Food,-,Caprese,Salad,-,Skewer,With,Tomato,,Mozzarella

   

Spausdinti

 

Autorius Laima Samulė