Beveik mėnesį trunkantis Advento pasninkas artėja į pabaigą. Šį niūrų, tamsų metą nuo senovės žmonės skyrė atgailai, dvasingumo ir valios stiprinimui, didžiojo stebuklo laukimui. Valgiai būdavo paprasti, tačiau gana sotūs. Balandėliai su grikiais vietoj mėsos – puikus pasirinkimas, visiems besilaikantiems pasninko.

 

  • Kopūstas
  • 50 g džiovintų grybų (arba 200 g šviežių)
  • 170 g grikių
  • 2 svogūnai
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Kopūsto lapus sumesti į verdantį vandenį ir apvirti, kol suminkštės. Nupjaustyti stambiausias lapų gyslas. Paruošti įdarą: virtus grikius sumaišyti su grybais, keptais su svogūnais, druska ir pipirais. Įdarą įdėti kopūstlapio centre ir susukti. Galima papuošti petražolėmis.

 

100 g apie 52 kcal

Spausdinti