Prancūziška duona
2012-10-10 12:17- 3 šaukštai mielių
- Šaukštas cukraus
- 3 stiklinės natūralaus jogurto
- 7 stiklinės miltų
- 2,5 stiklinės vandens
- Šaukštelis druskos
- Aliejaus kepti
Gaminimas
Vandenį šiek tiek pakaitinti ant silpnos ugnies, sudėti mieles, įpilti jogurtą ir suberti cukrų. Viską gerai išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus, druską ir išminkyti. Tešlą dėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti apie valandą, kad pakiltų. Tuomet iš tešlos formuoti norimos formos duonos kepaliuką arba kelias mažesnes bandeles, aptepti aliejumi ir dėti į riebalais išteptą kepimo indą. Palikti pastovėti dar valandą. Kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
Jūsų komentaras (Komentarų nėra)
Prisijungti:
Connect with:Komentavimas negalimas.