Naminiai desertai – tai, apie ką svajoja kiekvienas smaližius. Deja, dažnai jiems gaminti pritrūksta laiko. Todėl šįkart dalinamės tokiais skanėstų receptais, kurių visai nereikia kepti! Greita, paprasta ir be galo skanu…

 

Avižiniai sausainiai su datulėmis ir riešutais

 

12 vnt.

100 g 380 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 150 g datulių be kauliukų
  • 120 ml karšto vandens
  • 60 g mėgstamų riešutų
  • 150 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukštai kokosų drožlių
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštai riešutų sviesto
 

GAMINIMAS. Datules užpilti karštu vandeniu ir palikti 10 min. suminkštėti. Nupylus vandenį sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės.

 

Riešutus smulkiai sukapoti, sumaišyti su dribsniais, kokosų drožlėmis, prieskoniais.

 

Sausus ingredientus sumaišyti su drėgnais – datulių pasta ir riešutų sviestu. Suformuoti sausainius ir bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų.

 

Healthy,Dessert.,Homemade,Oatmeal,Cookies,With,Dates,And,Nuts,,Do

 

Sluoksniuotas skanėstas

 

8 porcijos

100 g 400 kcal

Ruošti 4,5 val.

 

ŠOKOLADINIAM SLUOKSNIUI:

  • 100 g juodojo šokolado (bent 70 % kakavos)
  • 50 g pieninio šokolado
  • 80 g sviesto
  • 50 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • Šaukštas kakavos miltelių

BALTAM SLUOKSNIUI:

  • 8 g želatinos + 40 ml vandens
  • 400 g neutralaus skonio kreminio sūrio
  • 100 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 100 g baltojo šokolado

PAPUOŠIMUI:

  • Glaistytų šokoladinių vaflių
 

GAMINIMAS. Paruošti šokoladinį pagrindo sluoksnį. Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir kaitinti kartu su sviestu ir grietinėle, kol išeis vientisa masė. Įmaišyti kakavą. Masę supilstyti į serviravimo indelius ir dėti į šaldytuvą. Toliau ruošti baltą sluoksnį. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 min. brinkti. Paskui pakaitinti iki visiškai ištirps. Kreminį sūrį sumaišyti su milteliniu cukrumi, vanile, iki purumo išplakta grietinėle bei ištirpintu baltuoju šokoladu. Supilti želatiną, permaišyti. Gautą masę paskirstyti ant šokoladinio pagrindo. Desertus bent 4 val. dėti į šaldytuvą stingti. Patiekti papuošus smulkintais vafliais.

 

 No-bake,Layered,Chocolate,Mousse,And,Cheesecake,With,Chocolate,Covered,Wafer

 

Šokoladinis tortas

 

12 porcijų

100 g 420 kcal

Ruošti 7 val.

 

PAGRINDUI:

  • 300 g šokoladinių meduolių
  • 100 g juodojo šokolado (bent 70 % kakavos)
  • 50 g pieninio šokolado
  • 130 g sviesto
  • 50 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • Šaukštas kakavos miltelių

JUODOJO ŠOKOLADO SLUOKSNIUI:

  • 4 g želatinos + 20 ml vandens
  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 100 g neutralaus skonio kreminio sūrio
  • 150 g juodojo šokolado (bent 70 % kakavos)

PIENINIO ŠOKOLADO SLUOKSNIUI:

  • 4 g želatinos + 20 ml vandens
  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 100 g neutralaus skonio kreminio sūrio
  • 150 g pieninio šokolado

BALTOJO ŠOKOLADO SLUOKSNIUI:

  • 4 g želatinos + 20 ml vandens
  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 100 g neutralaus skonio kreminio sūrio
  • 150 g baltojo šokolado

PAPUOŠIMUI:

  • Saldintos kakavos miltelių
 

GAMINIMAS. Pasiruošti pagrindą. Meduolius susmulkinti iki trupinių. Šokoladus išlydyti kartu su sviestu, įmaišyti grietinėlę, kakavą, meduolių trupinius. Masę tolygiai paskleisti 18–20 cm skersmens torto formoje atsegamais kraštais. Paspausti, kad išeitų tvirtas pagrindas. Dėti į šaldytuvą, kol ruošiami kiti sluoksniai.

 

Paruošti sluoksnius – visų gamyba tokia pati. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 min. brinkti. Kreminį sūrį sumaišyti su 100 ml grietinėlės iki vientisos masės. Likusią grietinėlę pašildyti beveik iki virimo ir joje ištirpinti atitinkamą šokoladą. Įmaišyti išbrinkusią želatiną. Sumaišyti su sūrio kremu.

 

Ant sustingusio pagrindo pilti juodojo šokolado sluoksnį. Jį išlyginti ir 30 min. dėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų. Užpilti pieninio šokolado sluoksnį ir vėl 30 min. laikyti šaldytuve. Užpilti baltojo šokolado sluoksnį ir tortą padėti šaltai bent 4–6 val. Patiekti apibarsčius kakava.

 

Chocolate,Cake.,White,Dark,Milk,Chocolate.,Whipped,Cream,,Delicious,Food
Glaistyti varškės sūreliai

 

5 porcijos

100 g 379 kcal

Ruošti 4 val.

 

VARŠKĖS MASEI IR ĮDARUI:

  • 250 g pusriebės varškės
  • 30 g miltelinio cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 40 g minkšto sviesto
  • 3 šaukštai grietinėlės
  • 50 g mėgstamos uogienės

GLAISTUI:

  • 40 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
 

GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su milteliniu bei vaniliniu cukrumi, sviestu, grietinėle. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Ją dėti į silikonines formeles – pripildžius iki pusės per sūrelio vidurį paskleisti nestorą uogienės sluoksnį ir ant jo dėti likusį varškės sluoksnį. Sūrelius bent 3 val. dėti į šaldytuvą.

 

Glaistui sviestą išlydyti su šokoladu. Glaiste panardinti sustingusius sūrelius, kad tolygiai pasidengtų šokoladu. Dar valandai padėti į šaldytuvą, kad glaistas sukietėtų.

 

Glazed,Cheese,With,Condensed,Milk,On,A,Board,With,Mint.

 

Spausdinti
 

Autorius Jūratė Survilė