Nesudėtingi kalėdiniai patiekalai (+ 3 receptai)
2016-12-19 15:58Šv. Kalėdų ir naujametinės vaišės kelia daug streso? Išeitis: gaminti tai, ką ir kiekvienais metais, arba išbandyti naujus, bet nesudėtingus receptus. Kai kurie patiekalai tiesiog negali nepavykti. Tikriausiai daugelis sutiktų, kad didžioji kulinarijos paslaptis slypi elementariuose dalykuose.
Ispaniška vištiena
- 1 kg vištienos krūtinėlių filė
- 65 g džiovintų slyvų be kauliukų
- 60 ml alyvuogių
- Šaukštas kaparėlių
- 2 – 3 skiltelės česnako
- 60 ml baltojo vyno
- 30 ml raudonojo vyno acto
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 50 g rudojo cukraus
- 3 lauro lapai
- Šaukštas maltų raudonėlių
- Petražolių pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Vištienos filė sumaišyti su smulkintais česnakais, raudonėliais, druska, pipirais, actu, alyvuogių aliejumi, džiovintomis slyvomis, alyvuogėmis, kaparėliais ir jų sultimis, lauro lapais. Palikti marinuotis šaldytuve per naktį. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Vištieną sudėti į kepimo indą, supilti marinatą, pabarstyti cukrumi ir supilti baltąjį vyną. Kepti 50 minučių, kol mėsa bus iškepusi. Pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
5 – 6 porcijų
100 g apie 210 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min
Morkų salotos su spanguolėmis, graikiniais riešutais ir citrusiniais vaisiais
- 4 – 5 morkos
- 60 g džiovintų spanguolių
- 65 g graikinių riešutų
- Citrina
- Apelsinas
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- 3 laiškiniai svogūnai
- Petražolių pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°. 7 – 10 minutes orkaitėje paskrudinti graikinius riešutus. Palikti, kad atvėstų. Stambiai tarkuotas morkas sumaišyti su aliejumi, tarkuota citrinos žievele ir sultimis, apelsino sultimis, medumi, spanguolėmis, smulkiai supjaustytais svogūnais, petražolėmis. Paskaninti druska ir pipirais. Galiausiai sudėti skrudintus riešutus, viską dar kartą išmaišyti ir patiekti.
4 – 6 porcijų
100 g apie 94 kcal
Paruošimo laikas: apie 30 min
Traškus obuolių ir pekaninių karijų desertas
- 5 rūgštūs obuoliai
- 125 g pekaninių karijų
- 50 g avižinių dribsnių
- 30 g miltų
- 50 g rudojo cukraus
- 100 g cukraus
- Druskos pagal skonį
- 6 šaukštai sviesto
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°. Miltus sumaišyti su ruduoju cukrumi, puse baltojo cukraus ir druska. Sudėti šaltą, pjaustytą sviestą ir viską sumaišyti. Po to sudėti avižinius dribsnius ir kapotas pekanines karijas. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir plonai supjaustyti ir sumaišyti su likusiu cukrumi. Obuolius sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir supilti avižine mase. Kepti orkaitėje 40 – 50 minučių, kol suminkštės. Galima patiekti su vaniliniais ledais.
6 porcijų
100 g apie 150 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min