Sakoma, kad vitaminų ir mineralinių medžiagų turtingas moliūgų minkštimas ir sėklos gali pagerinti lytinį pajėgumą, padėti numesti svorio ir džiaugtis sveika oda bei vešliais plaukais. Mitybos specialistai dar pridurtų, kad geriausia vartoti kuo mažiau perdirbtus maisto produktus. Tačiau kartais galima padaryti išimtį ir išsivirti skanių, ryškios spalvos moliūgų spurgų su karameliniu padažu.

 

moliugai

  • 250 g moliūgo
  • 120 g miltų
  • 60 ml pieno
  • Kiaušinis
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 300 ml aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Karameliniam padažui

  • 50 g cukraus
  • 240 g grietinėlės
  • 3 šaukštai sviesto
  • 180 g medaus arba sirupo
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Moliūgų minkštimą išvirti ir sutrinti. Sumaišyti su kitais ingredientais. Turi gautis lygi tešla. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu dėti tešlą. Skrudinti, kol gražiai paruduos maždaug 2 – 3 minutes. Išgriebti spurgytes ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

 

Paruošti padažą. Sumaišyti visas sudedamąsias dalis ir virti ant vidutinės ugnies 10 – 15 minučių, kol padažas taps tirštas ir blizgus. Padažu užpilti moliūgų spurgytes.

 

100 g apie 357 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

12 vienetų

Spausdinti