Metas, kai pakvimpa iškylomis (+ 3 receptai)
2016-05-06 15:41Kai atšyla orai, prasideda iškylų sezonas! Per jas galima gaminti tą patį maistą, kaip ir metų metus. Tačiau net geriausi dalykai kartais pabosta ir norisi ko nors naujo. „Priekavos.lt“ siūlo išdrįsti eksperimentuoti, gaminant patiekalus gamtoje!
Graikiški vištienos vėrinukai su padažu
- 500 g vištienos krūtinėlių filė
- 2 citrinos
- Šaukštas citrinų sulčių
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukštai graikiško jogurto
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Šaukštelis druskos
- Raudonėlių, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui:
- 240 ml graikiško jogurto
- Agurkas
- 2 skiltelės česnako
- Šaukštas citrinų sulčių
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
4 – 8 medinius iešmelius išmirkyti vandenyje. Vištienos filė supjaustyti, pabarstyti druska. Sudėti jogurtą, smulkintą česnaką, raudonėlius, pipirus, citrinų sultis bei alyvuogių aliejų ir viską sumaišyti. Palikti marinuotis 30 min arba valandą. Paruošti padažą: jogurtą, smulkintą česnaką, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Agurką stambiai sutarkuoti. Nusunkti skysčių perteklių ir sumaišyti su jogurtiniu padažu. Ant iešmelių suverti vištienos gabalėlius ir citrinų griežinėlius. Aptepti aliejumi. Kepti ant įkaitintų grotelių iš abiejų pusių. Patiekti su padažu.
4 žmonėms
100 g apie 243 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Ant grotelių keptos cukinijos su Haloumi sūriu
- 2 cukinijos
- 225 g Haloumi sūrio
- Citrinos žievelė ir sultys
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 20 g mėtų lapelių
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį
Gaminimas
4 – 8 medinius iešmelius išmirkyti vandenyje. Aitriąją papriką sumaišyti su puse smulkintų mėtų, tarkuota citrinos žievele ir sultimis, aliejumi, griežinėliais supjaustytomis cukinijomis ir Haloumi sūriu. Palikti marinuotis 30 minučių. Suverti cukinijas ir sūrį ant iešmelių. Kepti ant įkaitintų grotelių 7 – 8 minutes iš abiejų pusių, kartais aplaistant likusiu marinatu. Kai iškeps, pabarstyti likusiomis smulkintomis mėtomis.
4 žmonėms
100 g apie 125 kcal
Paruošimo laikas: apie 20 min
Ant grotelių kepta lašiša su persikais
- 1 kg lašišos filė
- 3 persikai
- 2 raudonieji svogūnai
- Šaukštas šviežio, tarkuoto imbiero
- Šaukštas ryžių acto
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštelis čiobrelių
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Actą, imbierą, čiobrelius, 30 ml aliejaus sumaišyti su druska ir pipirais. Stambiai supjaustytus svogūnus, persikus sumaišyti su likusiu aliejumi, druska ir pipirais. Lašišą pabarstyti druska ir pipirais. Kepti lašišą ir svogūnus ant įkaitintų grotelių apie 5 – 6 minutes iš kiekvienos pusės, kol lašiša bus iškepusi, o svogūnai suminkštės. Išimti lašišą ir ant grotelių sudėti persikus ir kepti 3 – 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol suminkštės. Lašišą apšlakstyti ryžių actu ir patiekti su keptais persikais ir svogūnais.
4 žmonėms
100 g apie 177 kcal
Paruošimo laikas: apie 20 min