Nereikia visą gruodžio 31 dieną stovėti prie viryklės. Daugelis tikriausiai sutiks, kad ant stalo pakanka turėti lengvų užkandžių, nes jūsų svečiai ateis linksmintis ir švęsti, o ne prisivalgyti ir sėdėti prie stalo. Todėl šiai progai tikrai pravers keli lengvų užkandžių receptai, kurių paruošimas neužtruks per ilgai.

 

užkandžiai

Tartaletės su lašiša

 
  • 15 tartalečių
  • 200 g rūkytos lašišos
  • 180 g grietinėlės sūrio
  • Avokadas
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Pusė šviežio agurko
  • 1 – 2 petražolių šakelės
  • 2 – 3 salotų lapai
 

Gaminimas

 

Avokadą nulupti, perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir supjaustyti kubeliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sutrinti. Tada sumaišyti su grietinėlės sūriu. Salotų lapus sudėti ant lėkštės, ant jų išdėlioti tartaletes ir įdaryti avokado kremu. Plonomis juostelėmis supjaustyti žuvį, susukti ir sudėti į tartaletes. Papuošti agurko griežinėliais ir petražolėmis.

 

15 porcijos

100 g apie 243 kcal

Ruošti: 20 min.

 

Suktinukai iš šoninės

 
  • 250 g rūkytos kiaulienos šoninės
  • 180 g kietojo sūrio
  • 4 kiaušiniai
  • 80 g majonezo
  • 1 – 2 krapų šakelės
  • 2 česnako skiltelės
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Iš folijos padaryti 8 maždaug 10 cm ilgio ir 2 – 2,5 cm skersmens tūteles. Kiekvieną tūtelę apvynioti šonine ir padėti ant kepimo popieriaus taip, kad neišsivyniotų. Šoninę aptepti kiaušinio tryniu ir kepti 10 – 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Išvirtus kiaušinius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su tarkuotu sūriu, traiškytomis česnako skiltelėmis, smulkintais krapais, majonezu ir prieskoniais. Iškepusią ir atvėsintą šoninę išimti iš folijos ir įdaryti kiaušinių įdaru.

 

8 porcijos

100 g apie 212 kcal

Ruošti: 25 min.

 

Įdaryti pievagrybiai

 
  • 300 g šviežių pievagrybių
  • 150 g neriebaus kumpio
  • Svogūnas
  • 25 g krapų
  • 100 g grietinės
  • 150 g kietojo sūrio
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Grybus nuplauti, išimti kotus ir šiek tiek išskobti minkštimo iš kepurėlių. Sumaišyti smulkiai pjaustytus grybų kotus su smulkintu svogūnu ir kumpiu. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti grybų mišinį. Paskaninti druska ir pipirais. Tada įdėti grietinės, išmaišyti ir palaikyti ant viryklės 2 min. Į įdarą suberti smulkintus krapus ir tarkuotą sūrį. Gerai išmaišyti. Įdaryti grybų kepurėles, pabarstyti tarkuotu sūriu, sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Užkandį patiekti karštą.

 

6 – 8 porcijos

100 g apie 141 kcal

Ruošti: 40 min.

 

Sumuštiniai su kumpiu ir ananasu

 
  • 10 skrudinimo duonos riekių
  • 565 g konservuotų ananasų
  • 10 sūrio griežinėlių
  • 10 kumpio griežinėlių

Gaminimas

 

Ant skrudintos duonos riekelių uždėti plonai pjaustyto kumpio. Tada ant kumpio uždėti griežinėlį ananaso, o ant jo – sūrio griežinėlį. Kepti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 min.

 

10 porcijos

100 g apie 244 kcal

Ruošti: 5 min.

 
Spausdinti