Koks šiltymetis be lauko kepsninėje ruoštų patiekalų? Vien nuo jų kvapo kaupiasi seilės ir ima urgzti pilvas. Ką gardaus ir įdomaus išbandyti ruošiant pietus ar vakarienę po atviru dangumi?

 

Dorados su citrina

 

2 porcijos

100 g 210 kcal

Ruošti 40 min.

 

  •  2 mažos skrostos dorados
  •  Citrina
  •  Žalioji citrina
  •  5 šakelės šviežių petražolių, kalendrų, bazilikų
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  2 skiltelės česnako
  •  2 šaukštai alyvuogių aliejaus
 

GAMINIMAS. Doradų šonus negiliai įpjauti, kad geriau įsigertų prieskoniai. Žuvį gausiai apšlakstyti išspaustomis citrinų sultimis. Žalumynus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai kapotu česnaku ir aliejumi. Įtrinti į doradas. Prieš kepant 15 min. marinuoti. Kepti lauko kepsninėje ant grotelių iš abiejų pusių po 7 min., kol gražiai apskrus. Skanu patiekti su gruzdintomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis.

 

Roasted,Fish,And,Potatoes,,Served,On,Wooden,Tray,-,Image

 

Šonkauliukai su barbekiu padažu

 

3 porcijos

100 g 365 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

  •  800 g kiaulienos šonkauliukų
  •  50 ml saulėgrąžų aliejaus
  •  Apelsinas
  •  Druskos, maltų rausvųjų pipirų pagal skonį
  •  Pora šakelių šviežių rozmarinų
  •  60 ml barbekiu padažo
  •  2 šaukštai medaus

 

GAMINIMAS. Šonkauliukus supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais. Aliejų sumaišyti su išspaustomis apelsino sultimis, druska, pipirais ir smulkintais rozmarinais. Mišiniu gerai įtrinti mėsą ir pridengus maistine plėvele 30 min. marinuoti šaldytuve.

 

Marinuotus šonkauliukus kepti lauko kepsninėje apie 25 min. Aptepti barbekiu ir medaus mišiniu. Skrudinti dar 15 min., kol ant viršaus susidarys graži glazūra.

 

Spicy,Hot,Grilled,Spare,Ribs,From,A,Summer,Bbq,Served

 

Aštrūs sparneliai

 

4 porcijos

100 g 326 kcal

Ruošti 1 val.

 

  •  2 šaukštai garstyčių
  •  2 šaukštai jogurto
  •  2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  •  Pusės citrinos sultys
  •  Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  800 g vištų sparnelių
 

GAMINIMAS. Garstyčias sumaišyti su jogurtu, aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais. Marinatu gausiai įtrinti vištieną. Pridengti maistine plėvele ir 30 min. marinuoti šaldytuve. Kepti apie 30 min. lauko kepsninėje.

 

Grilled,Spicy,Chicken,Wings,With,Ketchup,On,A,Black,Plate

 

Daržovių popuri

 

2 porcijos

100 g 264 kcal

Ruošti 30 min.

 

  •  Nedidelė cukinija
  •  Raudona paprika
  •  Geltona paprika
  •  Pusė baklažano
  •  50 ml sojų padažo
  •  Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  •  Šaukštelis česnako granulių
  •  50 ml alyvuogių aliejaus su citrina
  •  Šviežių bazilikų papuošti
 

GAMINIMAS. Visas daržoves supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Apšlakstyti sojų padažu, aliejumi, pagardinti pipirais, česnako granulėmis. Marinuoti 15 min. Kepti lauko kepsninėje apie 15 min., kol suminkštės ir gražiai apskrus.

 

Grilled,Vegetables,(,Colorful,Bell,Pepper,,Zucchini,,Eggplant,),With

 

Krevečių iešmeliai

 

2 porcijos

100 g 169 kcal

Ruošti 20 min.

 

  •  300 g lukštentų krevečių
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  •  1/3 šaukštelio česnako granulių
  •  2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  •  Šaukštas alyvuogių aliejaus
 

GAMINIMAS. Krevetes pagardinti prieskoniais, apšlakstyti citrinos sulčių ir aliejaus mišiniu. Suverti ant medinių iešmelių ir 5 min. kepti lauko kepsninėje, kol gražiai apskrus.

 

Grilled,Shrimp,Skewers.,Seafood,,Shelfish.,Shrimps,Prawns,Skewers,With,Herbs,

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė