Per Gavėnią siūloma pasninkauti ir susilaikyti nuo mėsiškų valgių. Vis daugiau žmonių susipažįsta ir pamėgsta vegetarinę mitybą ir galėtų patvirtinti, kad patiekalai be mėsos taip pat gali būti labai skanūs ir sotūs. Šį kartą siūlome pasigaminti desertinį lakštinių apkepą su obuoliais ir varškės kremu. Išbandykite ir būsite nustebinti malonaus skonio!

 

Lakštinių apkepas su obuoliais ir varškės kremu

 

"lazanija su obuoliais"

 
  • 12 lakštinių
  • 0,8 – 1 kg obuolių
  • 25 g sviestos
  • 300 g liesos varškės
  • 300 ml pieno
  • 6 šaukštai cukraus
  • Malto cinamono pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Obuolius nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti. Varškę ištrinti su pienu ir cukrumi. Kepimo indą patepti aliejumi, dėti 3 lakštinius, sudėti obuolių griežinėlius, varškės kremo sluoksnį. Uždengti lakštiniais ir kartoti, kol nebeliks produktų. Viršutinis sluoksnis turi būti lakštinių. Jį aptepti varškės kremu, papuošti likusiais obuoliais ir plonomis sviesto juostelėmis. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30 minučių, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.

 

6 žmonėms

100 g apie 163 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti