• 0,5 kg mėgstamos mėsos
  • Pakelis kario
  • 200 g sviesto kariui ištirpinti
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštai aštraus padažo
  • 200 g ryžių
  • 2 paprikos
  • Cukinija
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Druskos, pipirų, aitriųjų paprikų, mėgstamų aštrių prieskonių pagal skonį

Gaminimas

Mėsą supjaustyti juostelėmis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti actu ir palaikyti 20 min. Supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Mėsą kepti aliejuje. Kepant įpilti truputį vyno acto. Į kitą keptuvę supilti padažą ir daržoves. Išvirti ryžius. Patiekti ant ryžių sudėtą padažą ir mėsą.


Spausdinti