Yra tie, kurie mėgsta kriaušes pačia paprasčiausia, natūralia forma. Jiems patinka jausmas, kad valgo vaisių, nuskintą tiesiai nuo medžio. Tokie žmonės ieško skaniausių kriaušių veislių ir yra pasiryžę pirkti iš tolimiausiai esančio sodininko, jeigu yra tikri, kad pas jį kriaušės pačios saldžiausios. Yra ir tie, kuriems skaniausios kriaušės, kurios yra keptos orkaitėje ar ant grotelių, išmirkytos saldžiame sirupe. Šis receptas yra pastariesiems – keptos kriaušės su varške patiks net patiems išrankiausiems!

 

varske

Keptos kriaušės su varške

 
  • 4 kriaušių
  • 100 g varškės
  • 20 g sviesto
  • 4 migdoliniai sausainiai
  • 4 šaukštai medaus + puošti
  • Pusės citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono
  • Šviežių uogų puošti (geriausia aviečių)
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Kriaušes perpjauti pusiau. Su šaukšteliu išskobti šerdį. Kitoje pusėje taip pat šiek tiek nupjauti minkštimo, kad kriaušės stovėtų stabiliai. Apšlakstyti citrinų sultimis. Apkepti svieste 2 minutes iš abiejų pusių. Sudėti kriaušes į karščius atsparų kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Varškę sumaišyti su medumi ir cinamonu. Paskirstyti įdarą ant kriaušių. Kepti orkaitėje 10 minučių. Migdolinius sausainius sulaužyti, supilti į maišelį ir iškočioti, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Atidaryti orkaitę ir pabarstyti įdarytas kriaušes ir kepti 10 minučių. Po to sudėti kriaušes į lėkštes, apšlakstyti medumi, pabarstyti likusiais sausainių trupiniais ir papuošti uogomis.

 

4 porcijų

100 ml apie 149 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Daugiau receptų su varške galite rasti, paspaudę žemiau esančias nuorodas:

 
9 priežastys dažniau valgyti varškę
Varškės desertas
Obuolių ir varškės duetas
Prancūziškas varškės pyragas
Riešutiniai varškės blynai
Kaip gaminti varškės sūrį?
Varškės užtepėlės – ir šventei, ir kasdienai
 

Spausdinti