Skanus desertas – kepti, auksiniai obuoliai su pačiais įvairiausiais įdarais: šviežiomis arba šaldytomis uogomis, riešutais ar varške…

 

Kepti obuoliai su juodaisiais serbentais

 
  • 3 obuoliai
  • 250 g juodųjų serbentų
  • Apelsinas
  • 60 ml medaus
  • Pusė šaukštelio cinamono

Gaminimas

 

Išskobti obuolius. Sumaišyti medų, cinamoną, tarkuotą apelsino žievelę. Masę lygiomis dalimis sudėti į išskobtus obuolius. Užpilti išspausto apelsino sultimis. Šiek tiek pakepti obuolius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Tada į obuolių vidų sudėti juoduosius serbentus ir vėl kepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje apie 10 – 15 minučių. Papuošti šviežiomis arba šaldytomis uogomis.

 

100 g apie 75 kcal

 

Kepti obuoliai su riešutais ir razinomis

 
  • 3 obuoliai
  • 100 g razinų
  • 30 g anakardžių riešutų
  • 40 g cukraus
  • 5 g cinamono
  • Šaukštelis miltelinio cukraus

Gaminimas

 

Razinas sumaišyti su cinamonu ir cukrumi. Obuolius šiek išskobti, bet ne per daug. Prikimšti įdaro. Kepti 10 – 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, arba mikrobangų krosnelėje. Kepdami obuoliai išskiria sultis. Jas pašildyti su žiupsneliu cinamonu, kol sutirštės. Tada padažą užpilti ant obuolių ir pabarstyti milteliniu cukrumi. Papuošti skaldytais riešutais.

 

100 g apie 155kcal

 

Kepti obuoliai su varške

 
  • 3 obuoliai
  • 150 g varškės
  • Šaukštas medaus
  • 1,5 šaukšto manų kruopų
  • Šaukštas sviesto
  • Pusė šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimas

 

Varškę sumaišyti su medumi, manų kruopomis, tirpintu sviestu ir vaniliniu cukrumi. Išskobtus obuolius prikimšti įdaro. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 – 15 minučių.

 

100 g apie 105 kcal

Spausdinti