• 2 ančiuvių filė
  • 4 plekšnių filė be odelių po 200 g
  • 200 ml baltojo vyno
  • 800 g konservuotų slyvinių pomidorų
  • 150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • Sauja šviežių bazilikų
  • 4 rozmarinų šakelės
  • 3 didelės saujos špinatų

  • 3 skiltelės česnako
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus

 
Kepimo indą su trupučiu alyvuogių aliejaus dėti ant vidutinio karštumo viryklės, įkaitinti ir pakepinti pjaustytus česnakus, kad suminkštėtų. Prieš jiems pakeičiant spalvą supilti vyną ir minutę pavirti. Tada sudėti pomidorus ir juos paspaudyti šaukštu. Sumažinti ugnį ir viską troškinti, kol bus ruošiama žuvis. Smulkiai sukapoti ar sumalti alyvuoges, bazilikus ir ančiuvių filė, paskui įpilti tiek alyvuogių aliejaus, kad išeitų tepama tyrė. Tyrę padalyti į 4 dalis ir ja aptepti pipirais įtrintus plekšnių gabaliukus. Pradedant nuo uodegų krašto, plekšnių filė suvynioti ir perverti nusmailintomis rozmarinų šakelėmis. Į pasiruoštą pomidorų padažą įberti prieskonių, išmaišyti ir vieną prie kito sudėlioti plekšnių suktinukus. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200° C temperatūros. Iškeptą žuvį išdėlioti į pašildytas lėkštes, o į padažą sudėti špinatus ir dar minutę pakaitinti. Gautu padažu aplieti žuvų suktinukus.

Spausdinti