Turbūt kiekvienoje virtuvėje yra kempinių. Jos nepakeičiamos, kai reikia, ką nors išvalyti. Galbūt šių kempinių įkvėpti, mokslininkai sukūrė patobulintas, sintetines kempines iš druskos, cukraus ir alkoholio, kurios sugeria anglies dioksidą. Pastarosios kempinės netoksiškos, perdirbamos ir neutralios angliai.

 

Tai ne pirmas bandymas sukurti kempinę, kuri sugertų anglies dioksidą, tačiau ankstesnės buvo gaminamos iš naftos, jų sudėtyje būdavo kenksmingų sunkiųjų metalų. Pagrindinė saugių kempinių sudėtinė dalis – gama-ciklodekstrinas (cukraus rūšis gaunama iš kukurūzų), kalio benzoatas ir rubidžio hidroksidas (metalai išgauti iš druskų). Šias kempines galima net valgyti!

 

Dabar mokslininkai tvirtina, kad kempinės, sugeriančios anglies dvideginį, gali jį paversti į kurą. Mokslininkai šiuo metu tobulina ypatingųjų kempinių technologiją, kuri sugertų CO2, bet nenaudotų anglies kuro. Naujosios kempinės naudoja tik saulės šviesą, kad perdirbtų anglies dvideginio emisijas, bet neišskirtų jo dar daugiau.