Kavą galima ne tik gerti. Ją galima naudoti ir gaminanti maistą. Beje, ne tik saldžius. Verta išbandyti!

 

kava

Sausainiai su kava

 

  • 2 šaukštai tirpios kavos
  • 180 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 90 g rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,25 šaukštelio sodos
  • 0,25 šaukštelio kepimo miltelių
  • Kiaušinis
  • 240 ml pieno
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Sumaišyti cukrų, kiaušinius, pieną ir įdėti vanilės ekstrakto. Supilti miltus, kepimo miltelius, sodą ir kavą ir išmaišyti tešlą. Iš tešlos formuoti sausainius. Jų paviršių paspausti šakute, pamirkyti cukraus sirupe. Kepti 30 – 45 minutes arba kol taps šviesiai rusvos spalvos.

 

6 – 8 porcijų

100 g apie 424 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Kepta veršiena su kava

 

  • 200 g veršienos
  • 100 g maltos kavos
  • Rozmarinų pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Veršieną supjaustyti 1,5 – 2 cm dydžio gabalėliais. Mėsą pamušti. Paskaninti druska ir pipirais. Smulkintus rozmarinus sumaišyti su malta kava. Mėsos gabalėlius apvolioti rozmarinų ir kavos mišinyje. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti 3 – 4 minutes iš abiejų pusių. Galima patiekti su daržovėmis.

 

2 porcijų

100 g apie 287 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Blyneliai su kava

 

  • 275 ml kavos su pienu
  • 15 ml kavos esencijos
  • 100 g miltų
  • Kiaušinis
  • 45 g nesaldinto jogurto
  • 100 g čederio
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 6 pomidorai
  • 5 g mėtų lapelių
  • Druskos skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Kiaušinį išplakti. Iš miltų, kiaušinių, stiprios kavos su pienu ir kavos esencijos išmaišyti tešlą be gumulėlių. Paskaninti druska. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir kepti blynelius. Pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, česnako skilteles ir pomidorus (apie 6 minutes). Daržoves sumaišyti su natūraliu jogurtu. Susmulkinti mėtas ir sumaišyti su daržovėmis. Ant kiekvieno blynelio dėti šaukštą daržovių įdaro, pabarstyti tarkuotu čederio sūriu ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, kol išsilydys ir paruduos sūris (apie 5 minutes).

 

6 – 8 porcijų

100 g apie 193 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti