Kai už lango siaučia pūga ar spaudžia šaltukas norisi jaukiai įsitaisyti kambaryje ir gurkšnoti karštą, malonaus aromato arbatą. Arbatos su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis ne tik sušildo kūną, bet stiprina imunitetą. Atraskite naujus skonius, išbandę dar negirdėtus arbatų receptus.

 

Obuolių arbata

 
  • Šaukštas džiovintų obuolių
  • Šaukštas cinamono
  • ½ šaukšto gvazdikėlių
  • ½ šaukšto kardamono
  • Šaukštas juodųjų arbatžolių

Gaminimas

 

Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti karštu vandeniu. Palikti pritraukti 10 minučių, nukošti.

 

Pikantiška juodoji arbata

 
  • Trys gvazdikėliai
  • Cinamono lazdelė
  • 3 juodieji pipirai
  • 10 kardamono ankščių
  • 2 arbatos pakeliai
  • 0,9 l vandens
  • Cukraus pagal skonį

Gaminimas

 

Visus prieskonius sugrūsti grūstuvėje. Į puodą supilti vandenį, sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Suberti prieskonius ir pavirti porą minučių. Tada sudėti arbatos pakelius ir dar minutę pavirti. Prieš pilant į puodelius, arbatą nukošti.

 

Greipfrutų arbata

 
  • 480 ml raudonųjų greipfrutų sulčių
  • 2 šaukštai medaus
  • Cinamono lazdelė
  • ½ šaukšto kvapiųjų pipirų

Gaminimas

 

Į puodą supilti ir sumaišyti sultis, vandenį, medų, cinamoną, kvapiuosius pipirus. Mišinį užvirinti ir nukošti. Patiekti su greipfruto skiltele ar žievele.

 

Migdolų arbata

 
  • 4 mėgstamos arbatos pakeliai
  • ½ šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
  • 0,9 l verdančio vandens
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Šaukštas migdolų ekstrakto
  • ¼ šaukštas vanilės

Gaminimas

 

Arbatos pakelius ir citrinos žievelę užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutėms. Į arbatą įmaišyti cukrų, citrinos sultis, migdolų ekstraktą ir vanilę.

Spausdinti