Ką pasigaminti iš grūdėtosios varškės?
2023-03-17 10:48Grūdėtoji varškė – sveikas ir gardus pasirinkimas. Tačiau valgyti ją vieną greitai pabosta. Metas eksperimentams virtuvėje, mat iš šio kasdienio produkto galima pasigaminti visiškai nekasdienių skanėstų!
Sveiki ir gardūs pusryčiai
2 porcijos
100 g 263 kcal
Ruošti 10 min.
- 300 g grūdėtosios varškės
- 40 g pekaninių karijų ar kitų mėgstamų riešutų
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 4 šaukšteliai brinkintų ispaninių šalavijų sėklų
- 100 g vyšnių ar kitų mėgstamų uogų
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir sudėti į dubenėlius. Riešutus susmulkinti ir kepinti sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Sumaišyti su šalavijų sėklomis, įmaišyti į varškės masę. Ant viršaus sudėti smulkintas vyšnias.
Lengva užkandėlė
2 porcijos
100 g 236 kcal
Ruošti 10 min.
- 100 g grūdėtosios varškės
- 50 g tepamojo sūrio su žolelėmis
- 4 ryžių trapučiai
- Trumpavaisis agurkas
- 100 g sūdytos lašišos
- Kelios šakelės šviežių čiobrelių
- Maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su sūriu ir užtepti ant trapučių. Agurką supjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti ant varškės užtepo. Ant viršaus paskirstyti lašišos griežinėlius. Pagardinti smulkintais čiobreliais ir pipirais.
Sveikuoliški sausainiai
8 porcijos
100 g 423 kcal
Ruošti 1 val.
- 140 g avižinių dribsnių
- 150 ml pieno
- 150 g grūdėtosios varškės
- 100 g razinų
- 50 g žemės riešutų
- Didelis bananas
- Šaukštelis cinamono
- 80 g rudojo cukraus
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 40 g avižinių miltų
GAMINIMAS. Dribsnius užpilti pienu ir palikti 20 min. pastovėti, kad išbrinktų. Išbrinkusius sumaišyti su varške, razinomis, smulkintais riešutais. Bananą sutrinti iki tyrelės ir įmaišyti į tešlą. Suberti cinamoną, cukrų ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišyti. Iš tešlos šaukštu ar drėgnomis rankomis formuoti nedidelius sausainėlius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.
Purūs blyneliai
4 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 40 min.
- 2 kiaušiniai
- 50 g rudojo cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 2 bananai
- 150 g grūdėtosios varškės
- 150 g kvietinių miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Aliejaus kepti
- Klevų sirupo patiekti
- Saujelė graikinių riešutų
- Mėtų papuošti
GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Sumaišyti su iki tyrės sutrintais bananais (dalį atidėti) ir varške. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į tešlą. Išmaišyti – turi išeiti gana tiršta. Formuoti storus blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol apskrus. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu, papuošus bananų riekelėmis, riešutais bei mėtomis.
Gaivi užtepėlė
3 porcijos
100 g 236 kcal
Ruošti 10 min.
- 200 g grūdėtosios varškės
- 50 g graikiško jogurto
- Ryšelis svogūnų laiškų
- 50 g ridikėlių
- Šakelė šviežių petražolių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Varškę sumaišyti su jogurtu. Suberti smulkintus svogūnų laiškus, smulkiai pjaustytus ridikėlius ir petražoles. Pagardinti prieskoniais ir kruopščiai išmaišyti. Skanu patiekti su duona, batonu, trapučiais, galima įdaryti virtus kiaušinius.
Autorius Jūratė Survilė