Ką gaminti iš žuvies? (+ 3 receptai)
2018-02-27 15:51Mitybos specialistai žuvies valgyti rekomenduojama bent 2 – 3 kartus per savaitę. Tačiau daugelis jos vengia, nes neva nemoka skaniai gaminti žuvies. Tai tikrai ne pats geriausias pasiteisinimas, kodėl nevalgote žuvies. Juk yra tiek daug receptų, pagal kuriuos skaniai pagaminti žuvį, visai nesunku!
Greitas pyragas su lašiša ir špinatais
- 240 g miltų
- 200 g sviesto
- Šaukštas acto
- 0,5 šaukšto cukraus
- Druskos pagal skonį
Įdarui:
- 300 g lašišos
- 200 g špinatų
- 3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
- Šaukštas grietinės
- Kiaušinis
- 2 šaukšteliai citrinų sulčių
- Skiltelė česnako
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pipirų, muskatų pagal skonį
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°. Sviestą sukapoti su miltais, įpilti 120 ml šalto vandens, sumaišyto su cukrumi, druska ir actu. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti į šaldytuvą 2 val. Lašišos filė apšlakstyti citrinų sultimis. Špinatus stambiai supjaustyti ir pakepinti kartu su smulkintu česnaku, druska, pipirais, muskatu. Įdėti grietinės ir sūrio. Kaitinti, kol sūris išsilydys. Kepimo formą patepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi. Ant iškočiotos tešlos dėti lašišą, špinatus, suvynioti tešlą, sutvirtinti galus ir aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti orkaitėje apie 25 min.
4 porcijos
100 g apie 242 kcal
Paruošimo laikas: apie 2 val. 45 min
Keptas starkis grietinės padaže
- 2 kg starkio
- 200 g grietinės
- Svogūnas
- 25 g krapų, petražolių
- Džiovintų čiobrelių pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- Šauktas aliejaus
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°. Smulkiai supjaustyti svogūną, krapus ir petražoles ir sumaišyti su grietine, druska ir pipirais. Išpjauti žuvies filė ir supjaustyti. Pabarstyti druska ir pipirais. Žuvį sudėti į kepimo indą, užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti. Užpilti grietinės padažu ir kepti orkaitėje 40 – 50 min. Galima patiekti su virtomis bulvėmis ir salotomis.
4 – 6 porcijos
100 g apie 127 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min
Šiltos, azijietiškos žuvies salotos
- 500 g žuvų filė
- 200 g žaliųjų pupelių
- Morka
- Agurkas
- Raudonasis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2 cm pločio imbiero šaknies
- 50 g žemės riešutų
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- Šaukštas aliejaus
- Petražolių, bazilikų pagal skonį
Gaminimas
Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką susmulkinti. Į keptuvę įpilti aliejaus ir pakepinti daržoves 3 – 5 min., kol taps gražios, auksinės spalvos. Sudėti žaliąsias pupeles ir tarkuotą imbierą. Troškinti, kartais pamaišant, 7 – 10 min. Supjaustyti morką ir agurką šiaudeliais. Į keptuvę su pupelėmis įpilti cukraus ir sojų padažo, išmaišyti. Kai cukrus ištirps, sudėti žuvį ir kepti 7 – 10 min. Kai žuvis bus iškepusi, sudėti morkas ir agurkus, petražoles, bazilikus ir žemės riešutus. Salotas apšlakstyti citrinų sultimis. Patiekti šiltas.
4 porcijos
100 g apie 170 kcal
Paruošimo laikas: apie 50 min