Išbandykite patiekalus su džiūvėsėliais – apsilaižysite pirštelius!
2022-03-29 08:25Atrodo, nėra nieko paprasčiau, nei vištos šlaunelę ar sparnelį apvolioti maltuose džiūvėsėliuose ir kepti, kol suminkštės, o paskui gardžiuojantis suvalgyti tokį paprastą, bet ne prastą patiekalą. Tačiau tiesa truputį kitokia, tik reikia žinoti keletą gudrybių!
Salotos su keptu sūriu ir pomidorais
- 250 g kietojo sūrio
- 250 g vyšninių pomidorų
- 100 g įvairių salotų
- Bazilikų pagal skonį
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
Džiūvėsėliams:
- 2 kiaušiniai
- 5 šaukštai miltų
- 6 šaukštai maltų džiūvėsėlių
GAMINIMAS. Sūrį supjaustyti kubeliais, užpilti šaltu vandeniu ir 30 min. laikyti šaldytuve. Pomidorus supjaustyti ir sumaišyti su stambiai plėšytais salotų lapais. Išplakti kiaušinius, paruošti indus su miltais ir džiūvėsėliais.
Sūrį apvolioti miltais, kiaušinių plakiniu ir džiūvėsėliais. Kepti ant didelės kaitros iki rusvai auksinio atspalvio. Keptą sūrį sumaišyti su salotomis, paskaninti prieskoniais, pagardinti bazilikais.
2 porcijos
100 g 174 kcal
Ruošti 50 min.
Vištienos vyniotinis su paprika
- 2 vištų filė
- 2 kiaušiniai
- 5 šaukštai miltų
- 6 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- Šaukštelis maltos raudonos paprikos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Viename dubenyje išplakti kiaušinius, kitame sumaišyti džiūvėsėlius su paprika. Vištieną įpjauti iš šono ir atversti kaip knygą. Įtrinti prieskoniais, uždengti maistine plėvele ir pamušti. Suvynioti, apvolioti miltais, kiaušinių plakiniu ir džiūvėsėliais. Kepti ant vidutinės kaitros iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
2 porcijos
100 g 140 kcal
Ruošti 35 min.
Traškūs sparneliai
- 6 vištų sparneliai
- 2 skiltelės česnako
- 5 šaukštai miltų
- 2 kiaušinių baltymai
- 6 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- 3 šaukšteliai maltos raudonos paprikos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Sparnelius ištrinti prieskoniais, sumaišyti su traiškytu česnaku ir marinuoti 20 min. Baltymus išplakti iki minkštų putų. Kitame dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius su paprika, į trečią dubenį suberti miltus. Sparnelius apvolioti miltais, baltymų plakiniu ir džiūvėsėliais. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
2 porcijos
100 g 256 kcal
Ruošti 1 val.
Ciberžole gardinti žuvies kotletai
- 800 g baltos žuvies filė
- Svogūnas
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
Džiūvėsėliams:
- 100 g maltų džiūvėsėlių
- Šaukštelis ciberžolės
- Šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
GAMINIMAS. Žuvį sumalti su nuluptu svogūnu. Įmušti kiaušinius, suberti džiūvėsėlius, pagardinti prieskoniais.
Dubenyje sumaišyti džiūvėsėlius su ciberžole ir garstyčiomis. Rankas sudrėkinti šaltu vandeniu ir formuoti kotletus. Apvolioti džiūvėsėlių mišinyje ir kepti gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4 porcijos
100 g 199 kcal
Ruošti 50 min.
Žuvies kepsneliai su morkomis
- 500 g baltos žuvies filė
- 2 morkos
- 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- 2 šaukšteliai citrinos sulčių
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Pusė šaukštelio džiovintų Provanso žolelių
- Petražolių puošti
GAMINIMAS. Žuvį padalyti į dvi lygias dalis ir įtrinti prieskoniais. Morkas nuskusti, supjaustyti ir sudėti ant kepimo popieriaus. Ant viršaus uždėti žuvį, apšlakstyti citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi, apibarstyti žolelėmis. Tolygiai užberti džiūvėsėlių ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Patiekti papuošus petražolėmis.
2 porcijos
100 g 208 kcal
Ruošti 40 min.
Žiedinio kopūsto kąsneliai
- Žiedinis kopūstas
- 2 kiaušiniai
- 6 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- 60 g parmezano
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Žiedinį kopūstą suskaidyti į žiedynus ir virti sūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs. Nukošti. Džiūvėsėlius sumaišyti su tarkuotu parmezanu ir prieskoniais. Išplakti kiaušinius. Apvirtą kopūstą pamirkyti kiaušinių plakinyje, apvolioti džiūvėsėlių mišiniu. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.
4 porcijos
100 g 112 kcal
Ruošti 40 min.
Mėsa ir sūriu įdaryti pievagrybiai
- 15 vidutinių pievagrybių
- 2 skiltelės česnako
- 230 g grietinėlės sūrio
- 30 g maltų džiūvėsėlių
- 50 g parmezano
- 10 g petražolių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Grybus nuplauti, nupjauti kotus ir šiek tiek išskobti minkštimo iš kepurėlių. Supjaustytus kotus sumaišyti su smulkintu česnaku, pagardinti prieskoniais. Apkepti ir sumaišyti su grietinėlės sūriu, džiūvėsėliais, puse tarkuoto parmezano, trupučiu smulkintų petražolių, prieskoniais. Įdaryti grybų kepurėles, pabarstyti tarkuotu sūriu, sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Papuošti likusiomis petražolėmis. Patiekti karštą.
15 porcijų
100 g 244 kcal
Ruošti 40 min.