Kaip pasigaminti itališką omletą? Jų receptų begalė. Fritatą galima kepti su kumpiu, jūrų gėrybėmis, sūriu, net makaronais ir bulvėmis. Metas išbandyti!

   

Su kumpiu ir sūriu

 

fritatos (1)

 
  • 6 kiaušiniai
  • 100 g sūrio
  • 200 g kumpio
  • Pusė paprikos
  • Svogūnas
  • 50 ml pieno
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Susmulkinti svogūną, kumpį, papriką, žalumynus. Sutarkuoti sūrį. Kumpį sumaišyti su sūriu ir žalumynais. Svogūną kepinti porą minučių, sudėti papriką ir troškinti, kol suminkštės. Kiaušinius išplakti su pienu, suberti visus paruoštus ingredientus, paskaninti prieskoniais. Supilti į keptuvę ir kepti 5 min. ant mažos kaitros, paskui apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

3 porcijos

100 g 111 kcal

Ruošti 40 min.

 

Su jūrų gėrybėmis

 

fritatos (5)

 
  • 5 kiaušiniai
  • 80 g krevečių
  • 80 g midijų
  • 80 g kalmarų
  • 50 g kietojo sūrio
  • 10 g sviesto
  • 5 vyšniniai pomidorai
  • Citrina
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Atšildyti jūrų gėrybes, išlukštenti krevetes. Nutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai supjaustyti žalumynus, sutarkuoti sūrį. Kiaušinius išplakti su grietinėle. Viską sumaišyti, pagardinti prieskoniais. Gilų kepimo indą patepti sviestu. Supilti masę ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Patiekti su vyšniniais pomidorais.

 

3 porcijos

100 g 154 kcal

Ruošti 50 min.

 

Su brokoliais ir paprikomis

 

fritatos (6)

 
  • 6 kiaušiniai
  • 2 raudonos paprikos
  • Raudonasis svogūnas
  • Brokolis
  • 20 g petražolių
  • Ketvirtis citrinos
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 15 g čiobrelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Maltos raudonos paprikos, muskato pagal skonį
 

GAMINIMAS. Susmulkinti brokolį, paprikas, česnaką. Pusžiedžiais supjaustyti svogūną. Smulkintas petražoles, čiobrelius sumaišyti su šaukštu aliejaus ir išspaustomis citrinos sultimis. Porą minučių kepinti svogūną, suberti paprikas, dar po kelių minučių – žalumynus su česnaku. Kiaušinius išplakti su malta paprika, muskatu ir supilti į keptuvę. Kepti 3 min., paskaninti prieskoniais. Toliau kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

3 porcijos

100 g 126 kcal

Ruošti 40 min.

 

Su pievagrybiais

 

fritatos (4)

 
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g pievagrybių
  • Raudonasis svogūnas
  • Šaukštas tarkuoto parmezano
  • Sviesto kepti
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Svogūną susmulkinti ir kepti apie 6 min. Suberti pjaustytus pievagrybius ir troškinti apie porą minučių. Kiaušinius paplakti, supilti į keptuvę, paskaninti prieskoniais. Sumažinti kaitrą. Kai omleto apačia sustings, pabarstyti sūriu ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

2 porcijos

100 g 89 kcal

Ruošti 40 min.

 

Neapolietiška su makaronais

 

fritatos (2)

 
  • 4 kiaušiniai
  • 50 g makaronų
  • 150 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 250 g mocarelos
  • 2 šaukštai tarkuoto parmezano
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį
  • Pomidorų padažo pagal skonį
 

Gaminimas. Makaronus virti sūdytame vandenyje 2–3 min. trumpiau, nei nurodyta. Kiaušinius išplakti su parmezanu ir druska. Sumaišyti su makaronais ir pomidorais. Supjaustyti mocarelą. Pusę gautos masės supilti į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus išdėlioti mocarelos griežinėlius ir supilti likusį kiaušinių plakinį. Kepti ant gana didelės kaitros, kol makaronai gražiai apskrus. Apversti ir apkepti iš kitos pusės. Patiekti supjausčius trikampiais, su pomidorų padažu.

 

2 porcijos

100 g 158 kcal

Ruošti 50 min.

 

Su bulvėmis ir lašiša

 

fritatos (3)

 
  • 8 kiaušiniai
  • 500 g bulvių
  • 200 g rūkytos lašišos
  • 100 g žaliųjų žirnelių
  • 25 g krapų
  • Tarkuoto sūrio pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Bulves nuskusti, stambiai supjaustyti ir virti 15 min. Lašišą supjaustyti plačiomis juostelėmis. Susmulkinti krapus. Kiaušinius išplakti iki purumo ir sumaišyti su bulvėmis, lašiša, krapais, žirneliais. Paskaninti prieskoniais. Kiaušinių plakinį kepti ant mažos kaitros 10 min. Ant keptuvės uždėti lėkštę ir į ją apversti omletą. Neapkeptą pusę kepti dar 10 min. Apibarstyti sūriu.

 

4 porcijos

100 g 128 kcal

Ruošti 40 min.

 

 
Spausdinti