Iešmeliai su mėsa ir (arba) daržovėmis atrodo labai dekoratyviai ir netgi primena artėjančią vasarą, todėl puikiai tinka tada, kai norisi susikurti mažą šventę kasdienybėje. Ant medinių iešmelių galima verti begalę maisto produktų, tačiau jie turėtų derėti vienas su kitu, kad geriausiai atsiskleistų jų skonis ir aromatinės savybės. Svarstote, ką verti ant iešmelių? Štai keletas patarimų!

 

iesmeliai

Vištienos iešmeliai orkaitėje

 
  • 500 g vištienos krūtinėlių
  • 310 – 420 g konservuotų mangų
  • Įvairių salotų lapų
  • 100 – 150 g kečupo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 – 2 šaukštelių prieskonių vištienai
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 – 200°. Vištienos filė atskirti nuo kaulų ir odos ir supjaustyti daugmaž vienodais gabalėliais. Užberti druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų. Įpilti kečupo, alyvuogių aliejaus ir prieskonių mišinio vištienai, gerai išmaišyti ir palikti 30 min. arba ilgiau vėsioje vietoje marinuotis. Po to vištienos gabalėlius suverti ant medinių iešmelių ir kepti įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 min. arba kol mėsa taps minkšta ir sultinga. Konservuotus mangus stambiai supjaustyti. Patiekti su salotų lapais ir konservuotais mangais.

   

4 porcijos

100 g apie 287 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Daržovių vėrinukai orkaitėje

 
  • 2 baklažanai
  • 2 cukinijos
  • 4 pomidorai
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Cukinijas nuplauti, nusausinti ir supjaustyti maždaug 8 – 10 mm storio griežinėliais. Baklažanus, jeigu kartūs, pusvalandį pamirkyti pasūdytame vandenyje ir po to supjaustyti taip pat kaip cukinijas. Pomidorus nuplauti ir perpjauti per pusę. Tada pakaitomis suverti ant medinių iešmelių. Kepti orkaitėje 45 minutes arba kol daržovės suminkštės. Galima valgyti tiek karšus, tiek šaltus, dėti į salotas.

   

5 porcijos

100 g apie 60 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Vištienos kebabas su paprika ir sūriu

 
  • 800 g maltos vištienos
  • 2 raudonos paprikos
  • Nedidelis svogūnas
  • 50 g kietojo sūrio
  • 9 – 10 krapų šakelių
  • 0,5 šaukštelio prieskonių kebabams
  • 0,5 šaukštelio „Chmeli suneli“ prieskonių
  • 0,5 šaukštelio maltų paprikų
  • 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
  • 0,5 šaukštelio druskos
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 – 200°. Maltą vištieną sumaišyti su stambiai tarkuotu svogūnu, smulkiai tarkuotu sūriu, supjaustytomis saldžiosiomis paprikomis, 3 – 4 šakelėmis smulkintų krapų, krakmolu, prieskoniais bei druska. Tada formuoti kukulius ir verti ant vandeniu sudrėkintų medinių iešmelių. Kepti orkaitėje, kol gražiai apkrus iš abiejų pusių, apie 10 – 15 min. Iškepusius kebabus pabarstyti likusiais smulkintais krapais.

 

4 porcijos

100 g apie 149 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

Spausdinti