Šv. Valentino diena praėjo, bet romantiką reikia puoselėti kasdien. Kodėl nepagaminus antrajai pusei gardžios vakarienės ir nepakeitus įprastos vakaro rutinos?

 

Taljateliai su moliuskais

 

2 porcijos

100 g 314 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 400 g valgomųjų moliuskų
  • Druskos pagal skonį
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 100 ml sauso baltojo vyno
  • 2 skiltelės česnako
  • Žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • 300 g pomidorų
  • 200 g taljatelių
  • Citrina
  • 40 g tarkuoto parmezano
  • Šviežių bazilikų puošti

GAMINIMAS. Moliuskus 30 min. mirkyti gausiai sūdytame vandenyje. Išgriebti ir nusausinti.

 

Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėti moliuskus, supilti vyną. Uždengus ir reguliariai sukratant keptuvę troškinti 1–2 min. Sudėti smulkintą česnaką, paprikų dribsnius, smulkintus pomidorus. Troškinti dar 3–4 min., kol moliuskai atsivers. Keptuvę atidengti ir viską kepti dar 3–4 min.

 

Per tą laiką išvirti taljatelius. Nusausinti ir sudėti į keptuvę su moliuskais. Maišant minutę pakaitinti.

 

Patiekti apšlaksčius citrinos sultimis, apibarsčius parmezanu ir papuošus bazilikais.

 

Traditional,Italian,Seafood,Pasta,With,Clams,Vongole.,Two,White,Wine

 

Pikantiškos kriaušės

 

2 porcijos

100 g 249 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 2 didelės kriaušės
  • 80 g vytinto kumpio
  • 100 g mėlynojo pelėsio sūrio
  • 40 g minkšto ožkų pieno sūrio
  • 40 g graikinių riešutų
  • Kelios šakelės šviežių čiobrelių
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti pusiau, vidų išskobti.

 

Kumpį supjaustyti kuo smulkiau ir sumaišyti su pertrintais sūriais. Masę pagardinti sausoje keptuvėje skrudintais smulkintais riešutais bei smulkintu čiobreliu.

 

Įdaryti kriaušes, apšlakstyti aliejumi. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Patiekti karštas.

 

Baked,Pears,With,Cheese,And,Nuts,On,A,Light,Background.

 

Austrės a la Rockefeller

 

6 porcijos

100 g 189 kcal

Ruošti 30 min.

 
  • 24 šviežios austrės
  • Pusė šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 askaloniniai česnakai
  • 250 g špinatų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 55 g kreminio sūrio
  • 3 šaukštai tarkuoto pekorino
  • 50 ml riebios grietinėlės
  • 15 g panko džiūvėsėlių

GAMINIMAS. Austres nuplauti tekančiu vandeniu. Atsargiai atverti, moliuskus peiliu atskirti nuo geldelių.

 

Įkaitintame aliejuje kelias minutes kepti smulkintus česnakus. Kai suminkštės, suberti smulkintus špinatus, pagardinti prieskoniais ir troškinti 2 min., kol špinatai sukris. Sudėti sūrius, supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Nukėlus visiškai atvėsinti.

 

Ant kiekvienos austrės dėti po šaukštą paruošto pagardo, apibarstyti džiūvėsėliais. Kepti 5–7 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Still,Life,View,Of,Oysters,Topped,With,Cheese,Gratin,On

 

Antiena raudonojo vyno ir trešnių padaže

 

2 porcijos

100 g 289 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 2 ančių šlaunelės
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis džiovintų smulkintų rozmarinų
  • Pusė šaukštelio malto muskato
  • 2 askaloniniai česnakai
  • 120 ml raudonojo pusiau saldaus vyno
  • 220 g trešnių (gali būti šaldytos) be kauliukų
  • 120 ml vištienos sultinio
  • 2 šaukštai sviesto

GAMINIMAS. Šlaunelių odą supjaustyti. Mėsą iš visų pusių įtrinti prieskoniais. Šlauneles žemyn oda 5–7 min. kepti sausoje keptuvėje (turėtų būti tinkama kepimui orkaitėje), kol odelė ims skrusti. Keptuvę dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, ir kepti 15–20 min.

 

Kol mėsa kepa, paruošti padažą. Iš keptuvės, kurioje kepa šlaunelės, pasemti šaukštą riebalų ir juos supilti į kitą keptuvę. Ją įkaitinti ir suberti smulkintus česnakus. Kepti kelias minutes, kol suminkštės. Supilti vyną, sudėti trešnes ir troškinti 1–2 min. Supilti sultinį ir sumažinus kaitrą troškinti, kol padažo skystis pavirs į sirupą. Nukėlus įmaišyti sviestą ir leisti jam ištirpti.

 

Iškepusią antį nedelsiant gausiai aplieti padažu. Patiekti su mėgstamu garnyru.

 

Baked,Duck,Legs,In,Wine,And,Cherry,Sauce,With,Rosemary.

 

Grilyje keptos dorados

 

2 porcijos

100 g 187 kcal

Ruošti 35 min.

 
  • 2 nedidelės skrostos dorados
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Citrina
  • Apelsinas
  • Kelios šakelės šviežių rozmarinų
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS. Žuvį šiek tiek subadyti šakute. Iš visų pusių įtrinti druska, pipirais. Apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis. Paruoštą žuvį dėti į kepimo indą, ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytą apelsiną, rozmarinų šakeles ir apšlakstyti aliejumi. Kepti 20–25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti su mėgstamu garnyru nuėmus apelsinų riekeles ir rozmarinų šakeles.

 

Delicious,Grilled,Dorado,Or,Sea,Bream,Fish,With,Lemon.,Banner,

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė