• 4 cukinijos
  • 450 g maltos mėsos
  • 185 g ryžių
  • 2 kiaušinių baltymai
  • Svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • Ryšelis petražolių
  • Ryšelis krapų
  • Pora mėtos lapelių
  • Citrinos žievelė
  • Vištienos sultinio kubelis
  • 500 ml vandens
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Vištienos kubelį ištirpinti karštame vandenyje. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti svogūnus ir česnaką, kol suminkštės. Išimti iš keptuvės ir sudėti mėsą, kepti, kol paruduos. Nusunkti riebalus. Sudėti svogūnus, česnakus, petražoles, krapus, mėtas, citrinos žievelę, ryžius, cukinijos minkštimą ir pusę vištienos sultinio. Virti apie 20 minučių, kol išvirs ryžiai. Sudėti kiaušinių baltymus ir išmaišyti. Išskobtas cukinijas prikimšti įdaro ir sudėti į kepimo indą. Supilti likusį vištienos sultinį. Uždengti ir kepti orkaitėje apie 20 minučių, kol cukinijos suminkštės.

 

100 g apie 144 kcal

Spausdinti