• 4 svogūnai
  • 140 g fermentinio sūrio
  • 150 g maltų džiūvėsėlių
  • 10 saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 česnako skiltelės
  • Kiaušinis
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis džiovintų čiobrelių
  • Ryšelis petražolių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Puode užvirinti vandenį. Atsargiai sudėti nenuluptus svogūnus ir virti 10 minučių. Tada svogūnus sudėti į kiaurasamtį ir nuplauti po šalto vandens srove.

 

Svogūną perpjauti per pusę horizontaliai. Išimti centrinius svogūno žiedus. Kepimo indą ištepti aliejumi ir sudėti svogūnų apvalkalus.

 

Išimtus svogūno žiedus supjaustyti. Prie jų sudėti tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, česnaką, čiobrelius, petražoles ir plaktą kiaušinį. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Išmaišyti.

 

Svogūnus prikimšti įdaro. Uždengti folija ir kepti orkaitėje 25 minutes. Tada foliją nuimti, svogūnus pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir vėl pašauti į orkaitę maždaug 35 minutėms, kol įdaras taps auksinės spalvos. Iškeptus svogūnus papuošti šviežiomis petražolėmis.

 

100 g apie 180 kcal

Spausdinti