Švelnaus skonio pievagrybiai – labiausiai kultivuojami grybai visame pasaulyje. Visus metus prekybos centruose galima įsigyti šviežių arba konservuotų grybų, tinkančių daugeliui patiekalų. Šiuos grybus lengva nuvalyti ir gaminti. Įdaryti pievagrybiai – tai sotus užkandis kasdienai ar vakarėliams.

 

  • 12 pievagrybių
  • 150 g sūrio
  • Pomidoras
  • 50 g petražolių
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • Šaukštas džiūvėsėlių
  • 45 ml augalinio aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Pievagrybius nuplauti ir nusausinti. Atsargiai nupjauti kotus, kad kepurėlė liktų sveika. Grybų kepurėles sudėti į riebalais išteptą skardą, grybų vidų truputėlį pabarstyti druska.

 

Supjaustyti svogūnus, grybų kotus, sutarkuoti sūrį. Apkepinti svogūnus aliejuje. Tada sudėti grybus, paskaninti prieskoniais ir kepti apie 5 minutes. Sudėti susmulkintą česnaką ir sumaišyti su džiūvėsėliais. Kai grybai šiek tiek atvės, sumaišyti su puse sūrio. Įdaru prikimšti grybų kepurėles. Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, 10 – 12 minučių. Papuošti smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir pomidorų gabalėliais.

 

100 g apie 143 kcal

Spausdinti