Gruzdinti desertai
2023-05-23 07:51Karšto oro gruzdintuvė – universalus prietaisas, kuriame galima ruošti ne tik pagrindinius patiekalus, įvairius užkandžius, bet ir desertus. Garantuojamas greitas ir išskirtinio skonio rezultatas!
Prancūziški skrebučiai
2 porcijos
100 g 369 kcal
Ruošti 15 min.
- 4 riekės baltos sumuštinių duonos
- 50 g minkšto sviesto
- 60 ml klevų sirupo
- 150 g mėgstamų uogų
- Kelios šakelės šviežių mėtų
GAMINIMAS. Duoną supjaustyti storais šiaudeliais. Kiekvieną plonai iš visų pusių įtrinti sviestu – panašiai kaip keptą duoną česnaku. Duoną 5 min. skrudinti karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti gausiai apšlaksčius klevų sirupu, papuošus uogomis ir mėtomis.
Keksiukai su šokolado gabalėliais ir riešutais
12 porcijų
100 g 422 kcal
Ruošti 20 min.
- 320 g kvietinių miltų
- Šaukštas kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 120 g sviesto
- 150 g cukraus
- 3 dideli kiaušiniai
- 120 ml pieno
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 100 g šokolado lašelių
- 80 g graikinių riešutų
GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Atskirame dubenyje sumaišyti ištirpintą sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinius, supilti pieną, vanilės ekstraktą. Viską supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Į tešlą įmaišyti šokolado lašelius ir smulkintus riešutus (norint intensyvesnio skonio, kelias minutes paskrudinti sausoje keptuvėje). Tešlą supilstyti į silikonines keksiukų formeles. Kepti 10 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C.
Gruzdinti bananai
2 porcijos
100 g 235 kcal
Ruošti 10 min.
- 2 bananai
- Pusė apelsino
- 2 šaukštai medaus
GAMINIMAS. Bananus supjaustyti riekelėmis. Iš apelsino išspausti sultis ir sumaišyti su medumi. Mišinyje išmirkyti bananų riekeles ir kepti 5 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C.
Pyragaičiai „Lava Cakes“
2 porcijos
100 g 426 kcal
Ruošti 20 min.
- 90 g šokolado lašelių
- 4 šaukštai sviesto
- 2 kiaušiniai
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 3 šaukštai kvietinių miltų
- 60 g miltelinio cukraus
ĮDARUI:
- 2 šaukštai „Nutella“ kremo
- Šaukštas sviesto
- Šaukštas miltelinio cukraus
GAMINIMAS. Šokoladą išlydyti kartu su sviestu. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą, suberti druską, miltus, miltelinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.
Atskirame dubenėlyje sumaišyti įdarui skirtus ingredientus.
Į silikonines formeles iki pusės dėti tešlos masės, šiek tiek įdaro, ant viršaus – vėl tešlos. Kepti apie 11 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti karštus, šiek tiek prapjovus ar pragnybus šoną, kad išbėgtų įdaras.
Obuolių griežinėliai tešloje
8 porcijos
100 g 278 kcal
Ruošti 15 min.
- 120 g kvietinių miltų
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio cinamono
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 240 ml pasukų
- Kiaušinis
- 3 obuoliai
- Miltelinio cukraus pagal skonį
GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir cukrumi. Supilti pasukas, plaktą kiaušinį. Gerai išmaišyti tešlą, kad neliktų gumulėlių. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti griežinėliais. Panardinti į tešlą ir kepti 5 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.
Autorius Jūratė Survilė