Karšto oro gruzdintuvė – universalus prietaisas, kuriame galima ruošti ne tik pagrindinius patiekalus, įvairius užkandžius, bet ir desertus. Garantuojamas greitas ir išskirtinio skonio rezultatas!

 

Prancūziški skrebučiai

 

2 porcijos

100 g 369 kcal

Ruošti 15 min.

 

  • 4 riekės baltos sumuštinių duonos
  • 50 g minkšto sviesto
  • 60 ml klevų sirupo
  • 150 g mėgstamų uogų
  • Kelios šakelės šviežių mėtų
 

GAMINIMAS. Duoną supjaustyti storais šiaudeliais. Kiekvieną plonai iš visų pusių įtrinti sviestu – panašiai kaip keptą duoną česnaku. Duoną 5 min. skrudinti karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti gausiai apšlaksčius klevų sirupu, papuošus uogomis ir mėtomis.

 

French,Toast,Sticks,With,Maple,Syrup,And,Fresh,Berries,,Made

 

Keksiukai su šokolado gabalėliais ir riešutais

 

12 porcijų

100 g 422 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • 320 g kvietinių miltų
  • Šaukštas kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 120 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 120 ml pieno
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g šokolado lašelių
  • 80 g graikinių riešutų

GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Atskirame dubenyje sumaišyti ištirpintą sviestą su cukrumi. Įmušti kiaušinius, supilti pieną, vanilės ekstraktą. Viską supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Į tešlą įmaišyti šokolado lašelius ir smulkintus riešutus (norint intensyvesnio skonio, kelias minutes paskrudinti sausoje keptuvėje). Tešlą supilstyti į silikonines keksiukų formeles. Kepti 10 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C.

 

Close,Up,Muffin,With,Nuts,And,Chocolate,Chips,In,A

 

Gruzdinti bananai

 

2 porcijos

100 g 235 kcal

Ruošti 10 min.

 
  • 2 bananai
  • Pusė apelsino
  • 2 šaukštai medaus

GAMINIMAS. Bananus supjaustyti riekelėmis. Iš apelsino išspausti sultis ir sumaišyti su medumi. Mišinyje išmirkyti bananų riekeles ir kepti 5 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C.

 

Dodo,-,Fried,Plantains,Chips,Is,The,Nigerian,Name,For

 

Pyragaičiai „Lava Cakes“

 

2 porcijos

100 g 426 kcal

Ruošti 20 min.

 
  • 90 g šokolado lašelių
  • 4 šaukštai sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 šaukštai kvietinių miltų
  • 60 g miltelinio cukraus

ĮDARUI:

  • 2 šaukštai „Nutella“ kremo
  • Šaukštas sviesto
  • Šaukštas miltelinio cukraus

GAMINIMAS. Šokoladą išlydyti kartu su sviestu. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą, suberti druską, miltus, miltelinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.

 

Atskirame dubenėlyje sumaišyti įdarui skirtus ingredientus.

 

Į silikonines formeles iki pusės dėti tešlos masės, šiek tiek įdaro, ant viršaus – vėl tešlos. Kepti apie 11 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti karštus, šiek tiek prapjovus ar pragnybus šoną, kad išbėgtų įdaras.

 

Chocolate,Fondant,With,Mint,On,Plate

 

Obuolių griežinėliai tešloje

 

8 porcijos

100 g 278 kcal

Ruošti 15 min.

 

  • 120 g kvietinių miltų
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 240 ml pasukų
  • Kiaušinis
  • 3 obuoliai
  • Miltelinio cukraus pagal skonį
 

GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir cukrumi. Supilti pasukas, plaktą kiaušinį. Gerai išmaišyti tešlą, kad neliktų gumulėlių. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti griežinėliais. Panardinti į tešlą ir kepti 5 min. karšto oro gruzdintuvėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

Delicious,Fried,Apple,Rings,In,A,Batter

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė