Greita ir skanu – desertai su trapučiais
2023-06-30 09:18Grūdų trapučiai – lengvas užkandis, kurį galima panaudoti gaminant įvairiausius patiekalus. Šįkart dalinamės lengvų ir gardžių desertų receptais. Idealiai subalansuota vasarai!
Gaivūs pyragaičiai
3 porcijos
100 g 289 kcal
Ruošti 3 val.
- 2 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
- 200 g natūralaus jogurto
- 40 ml pasukų
- 40 g želatinos
- 50 g skysto medaus
- 3 ryžių trapučiai
- 100 g šilauogių
- Kivis
GAMINIMAS. Ispaninių šalavijų sėklas sumaišyti su jogurtu ir pasukomis. Palikti 30 min. išbrinkti. Želatiną ištirpinti vandenyje, kaip nurodyta instrukcijoje. Kai išbrinks, sumaišyti su jogurto mase. Įmaišyti medų. Į nedidelius indelius atsegamais kraštais dėti po traputį (jeigu netelpa, atsargiai apipjauti kraštus), ant viršaus išdėlioti uogas ir užpilti jogurtine mase. 2 val. dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Patiekti papuošus kivio riekelėmis.
Su maskarpone ir uogomis
2 porcijos
100 g 342 kcal
Ruošti 10 min.
- 60 g maskarponės
- Šaukštelis vanilinio cukraus
- Šaukštelis žaliosios citrinos sulčių
- 2 kvietiniai trapučiai
- Sauja mėgstamų uogų
GAMINIMAS. Maskarponę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Užtepti ant trapučių. Ant viršaus išdėlioti uogas. Norint daugiau gaivos, prieš patiekiant galima trumpai palaikyti šaldytuve.
Vaisinis torčiukas
1 vnt.
100 g 364 kcal
Ruošti 20 min.
- Gerai sunokęs persikas
- Pusė minkštos kriaušės
- Mandarinas
- Ketvirtis granato
- 2 šaukštai skysto medaus
- Šaukštas klevų sirupo
- Šaukštas apelsino sulčių
- 4 ryžių trapučiai
- Šviežių mėtų papuošti
GAMINIMAS. Persiką ir kriaušę suraikyti plonomis riekelėmis. Mandariną padalinti skiltelėmis. Išimti granato sėklas. Medų sumaišyti su klevų sirupu ir apelsino sultimis. Sluoksniuoti torčiuką: ant trapučio dėti mandarino skilteles, apšlakstyti medaus mišiniu ir uždengti kitu trapučiu. Ant šio išdėlioti persiko riekeles ir vėl apšlakstyti medaus padažu. Vėl dėti traputį, o ant jo – granato sėklas. Irgi apšlakstyti medaus pagardu. Viršutinį sluoksnį padengti pjaustyta kriauše, gausiai aplieti likusiu medaus padažu. Papuošti likusiomis granato sėklomis ir mėtomis.
Glaistyti šokoladu su riešutų sviestu
2 porcijos
100 g 389 kcal
Ruošti 30 min.
- 50 g juodojo šokolado
- 15 g sviesto
- 2 ryžių trapučiai
- 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
- Saujelė mėgstamų uogų
GAMINIMAS. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens garų vonelėje ir mišiniu apglaistyti vieną trapučių pusę. 20 min. dėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Ant viršaus užtepti riešutų sviesto ir papuošti uogomis.
Su grūdėtąja varške ir vaisiais
2 porcijos
100 g 322 kcal
Ruošti 10 min.
- 2 speltos trapučiai
- 40 g saldinto lazdynų riešutų sviesto
- 100 g grūdėtosios varškės
- 2 konservuotų persikų puselės
- Saujelė šviežių vyšnių
- Šaukštas agavų sirupo
- Juodųjų sezamų sėklų papuošti
GAMINIMAS. Trapučius aptepti riešutų sviestu. Ant viršaus paskirstyti grūdėtąją varškę, viduryje suformuojant įdubą. Į ją pridėti smulkintų persikų ir pusiau pjaustytų vyšnių be kauliukų. Apšlakstyti agavų sirupu ir apibarstyti sezamais.
Autorius Jūratė Survilė