Grūdų trapučiai – lengvas užkandis, kurį galima panaudoti gaminant įvairiausius patiekalus. Šįkart dalinamės lengvų ir gardžių desertų receptais. Idealiai subalansuota vasarai!

 

Gaivūs pyragaičiai

 

3 porcijos

100 g 289 kcal

Ruošti 3 val.

 

  • 2 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 40 ml pasukų
  • 40 g želatinos
  • 50 g skysto medaus
  • 3 ryžių trapučiai
  • 100 g šilauogių
  • Kivis
 

GAMINIMAS. Ispaninių šalavijų sėklas sumaišyti su jogurtu ir pasukomis. Palikti 30 min. išbrinkti. Želatiną ištirpinti vandenyje, kaip nurodyta instrukcijoje. Kai išbrinks, sumaišyti su jogurto mase. Įmaišyti medų. Į nedidelius indelius atsegamais kraštais dėti po traputį (jeigu netelpa, atsargiai apipjauti kraštus), ant viršaus išdėlioti uogas ir užpilti jogurtine mase. 2 val. dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Patiekti papuošus kivio riekelėmis.

 

Chia,Seed,Kiwi,Milk,Rice,Cakes

 

Su maskarpone ir uogomis

 

2 porcijos

100 g 342 kcal

Ruošti 10 min.

 

  • 60 g maskarponės
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • Šaukštelis žaliosios citrinos sulčių
  • 2 kvietiniai trapučiai
  • Sauja mėgstamų uogų
 

GAMINIMAS. Maskarponę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Užtepti ant trapučių. Ant viršaus išdėlioti uogas. Norint daugiau gaivos, prieš patiekiant galima trumpai palaikyti šaldytuve.

 

Rice,Cake,With,Cream,Cheese,And,Berries,On,A,Wooden

 

Vaisinis torčiukas

 

1 vnt.

100 g 364 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • Gerai sunokęs persikas
  • Pusė minkštos kriaušės
  • Mandarinas
  • Ketvirtis granato
  • 2 šaukštai skysto medaus
  • Šaukštas klevų sirupo
  • Šaukštas apelsino sulčių
  • 4 ryžių trapučiai
  • Šviežių mėtų papuošti
 

GAMINIMAS. Persiką ir kriaušę suraikyti plonomis riekelėmis. Mandariną padalinti skiltelėmis. Išimti granato sėklas. Medų sumaišyti su klevų sirupu ir apelsino sultimis. Sluoksniuoti torčiuką: ant trapučio dėti mandarino skilteles, apšlakstyti medaus mišiniu ir uždengti kitu trapučiu. Ant šio išdėlioti persiko riekeles ir vėl apšlakstyti medaus padažu. Vėl dėti traputį, o ant jo – granato sėklas. Irgi apšlakstyti medaus pagardu. Viršutinį sluoksnį padengti pjaustyta kriauše, gausiai aplieti likusiu medaus padažu. Papuošti likusiomis granato sėklomis ir mėtomis.

 

Vegan,,Diet,,Organic,Natural,Birthday,Cake,With,Rice,Crisp,Bread

 

Glaistyti šokoladu su riešutų sviestu

 

2 porcijos

100 g 389 kcal

Ruošti 30 min.

 

  • 50 g juodojo šokolado
  • 15 g sviesto
  • 2 ryžių trapučiai
  • 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
  • Saujelė mėgstamų uogų
 

GAMINIMAS. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens garų vonelėje ir mišiniu apglaistyti vieną trapučių pusę. 20 min. dėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Ant viršaus užtepti riešutų sviesto ir papuošti uogomis.

 

Crunchy,Rice,Cakes,With,Peanut,Butter,And,Sweet,Berries,On

 

Su grūdėtąja varške ir vaisiais

 

2 porcijos

100 g 322 kcal

Ruošti 10 min.

  •  
  • 2 speltos trapučiai
  • 40 g saldinto lazdynų riešutų sviesto
  • 100 g grūdėtosios varškės
  • 2 konservuotų persikų puselės
  • Saujelė šviežių vyšnių
  • Šaukštas agavų sirupo
  • Juodųjų sezamų sėklų papuošti

 

GAMINIMAS. Trapučius aptepti riešutų sviestu. Ant viršaus paskirstyti grūdėtąją varškę, viduryje suformuojant įdubą. Į ją pridėti smulkintų persikų ir pusiau pjaustytų vyšnių be kauliukų. Apšlakstyti agavų sirupu ir apibarstyti sezamais.   

 

Rice,Cake,With,Cream,Cheese,And,Berries,On,A,White

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė