Gardžios idėjos su konservuotais tunais
2023-11-16 09:16Tunas – viena sveikiausių žuvų. Šias milžines, kurios gali sverti daugiau už arklį, dažniausiai valgome konservuotas. Ką gardaus galima paruošti?
Pusryčių sumuštiniai
2 porcijos
100 g 242 kcal
Ruošti 15 min.
- Kietai virtas kiaušinis
- Avokadas
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Ketvirtis citrinos
- 2 sumuštinių bandelės
- 150 g savo sultyse konservuotų tunų
- Šviežių bazilikų papuošti
GAMINIMAS. Šakute sutrinti avokado minkštimą, pagardinti prieskoniais, iš citrinos išspaustomis sultimis, viską sumaišyti ir užtepti ant pusiau perpjautų bandelių. Ant viršaus paskirstyti žuvį ir ketvirčiais pjaustytą kiaušinį. Patiekti papuošus bazilikais.
Soti bulvių ir tunų mišrainė
4 porcijos
100 g 287 kcal
Ruošti 40 min.
- 4 bulvės
- 2 kiaušiniai
- 250 g aliejuje konservuotų tunų
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Šaukštas citrinos sulčių
- Šakelė šviežių krapų
GAMINIMAS. Bulves išvirti su lupenomis. Kai pravės, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Kiaušinius kietai išvirti ir susmulkinti. Bulvių kubelius ir kiaušinius sumaišyti su žuvimi, alyvuogėmis, pagardinti prieskoniais. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir smulkintais krapais. Padažu užpilti mišrainę, gerai išmaišyti.
Tunais ir daržovėmis įdaryti pomidorai
4 porcijos
100 g 298 kcal
Ruošti 20 min.
- 4 dideli geltoni pomidorai
- Pusė paprikos
- Raudonasis svogūnas
- Trumpavaisis agurkas
- 150 g savo sultyse konservuotų tunų
- 3 šaukštai majonezo
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Pomidorams nupjauti viršūnėles ir išskobti vidų. Papriką, svogūną ir agurką smulkiai supjaustyti, sumaišyti su smulkinta žuvimi ir pomidorų minkštimu. Pagardinti prieskoniais, įmaišyti majonezą. Įdaryti pomidorus.
Makaronai su tunais
4 porcijos
100 g 311 kcal
Ruošti 20 min.
- 150 g makaronų
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- 200 g aliejuje konservuotų tunų
- 200 g vyšninių pomidoriukų
- 120 g fetos
- Kelios šakelės šviežių bazilikų
- Pusė žaliosios citrinos
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Makaronus išvirti al dente. Sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Įmaišyti gabalėliais smulkintą žuvį, pusiau pjaustytus pomidoriukus, smulkintą fetą. Viską pagardinti iš citrinos išspaustomis sultimis ir prieskoniais. Patiekti papuošus bazilikais.
Gurmaniškas užkandis
4 porcijos
100 g 201 kcal
Ruošti 15 min.
- 150 g savo sultyse konservuotų tunų
- 60 g graikinių riešutų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 8 konservuotų persikų puselės
- 2 šaukštai apelsino sulčių
GAMINIMAS. Žuvį kartu su riešutais (aštuonis pasilikti papuošimui) pertrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pagardinti prieskoniais. Gauta mase įdaryti persikų puseles. Ant viršaus uždėti po graikinį riešutą. Viską apšlakstyti apelsino sultimis.
Autorius Jūratė Survilė