Tunas – viena sveikiausių žuvų. Šias milžines, kurios gali sverti daugiau už arklį, dažniausiai valgome konservuotas. Ką gardaus galima paruošti?

 

Pusryčių sumuštiniai

 

2 porcijos

100 g 242 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • Kietai virtas kiaušinis
  • Avokadas
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Ketvirtis citrinos
  • 2 sumuštinių bandelės
  • 150 g savo sultyse konservuotų tunų
  • Šviežių bazilikų papuošti
 

GAMINIMAS. Šakute sutrinti avokado minkštimą, pagardinti prieskoniais, iš citrinos išspaustomis sultimis, viską sumaišyti ir užtepti ant pusiau perpjautų bandelių. Ant viršaus paskirstyti žuvį ir ketvirčiais pjaustytą kiaušinį. Patiekti papuošus bazilikais.

 

Sandwiches,With,Canned,Tuna,,Boiled,Egg,And,Avocado.,Food,Recipe

 

Soti bulvių ir tunų mišrainė

 

4 porcijos

100 g 287 kcal

Ruošti 40 min.

 

  • 4 bulvės
  • 2 kiaušiniai
  • 250 g aliejuje konservuotų tunų
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Šakelė šviežių krapų

GAMINIMAS. Bulves išvirti su lupenomis. Kai pravės, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Kiaušinius kietai išvirti ir susmulkinti. Bulvių kubelius ir kiaušinius sumaišyti su žuvimi, alyvuogėmis, pagardinti prieskoniais. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis ir smulkintais krapais. Padažu užpilti mišrainę, gerai išmaišyti.

 

Potato,Salad,In,A,Mediterranean,Style,With,Canned,Tuna,And

 

Tunais ir daržovėmis įdaryti pomidorai

 

4 porcijos

100 g 298 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • 4 dideli geltoni pomidorai
  • Pusė paprikos
  • Raudonasis svogūnas
  • Trumpavaisis agurkas
  • 150 g savo sultyse konservuotų tunų
  • 3 šaukštai majonezo
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Pomidorams nupjauti viršūnėles ir išskobti vidų. Papriką, svogūną ir agurką smulkiai supjaustyti, sumaišyti su smulkinta žuvimi ir pomidorų minkštimu. Pagardinti prieskoniais, įmaišyti majonezą. Įdaryti pomidorus.

 

Tomatoes,Stuffed,With,A,Salad,Of,Canned,Tuna,,Bell,Peppers,

 

Makaronai su tunais

 

4 porcijos

100 g 311 kcal

Ruošti 20 min.

 
  • 150 g makaronų
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 200 g aliejuje konservuotų tunų
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • 120 g fetos
  • Kelios šakelės šviežių bazilikų
  • Pusė žaliosios citrinos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

GAMINIMAS. Makaronus išvirti al dente. Sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Įmaišyti gabalėliais smulkintą žuvį, pusiau pjaustytus pomidoriukus, smulkintą fetą. Viską pagardinti iš citrinos išspaustomis sultimis ir prieskoniais. Patiekti papuošus bazilikais.

 

Pasta,With,Tuna,,Tomatoes,And,Feta,Cheese.,Pasta,Salad,With

 

Gurmaniškas užkandis

 

4 porcijos

100 g 201 kcal

Ruošti 15 min.

 

  • 150 g savo sultyse konservuotų tunų
  • 60 g graikinių riešutų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 8 konservuotų persikų puselės
  • 2 šaukštai apelsino sulčių
 

GAMINIMAS. Žuvį kartu su riešutais (aštuonis pasilikti papuošimui) pertrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Pagardinti prieskoniais. Gauta mase įdaryti persikų puseles. Ant viršaus uždėti po graikinį riešutą. Viską apšlakstyti apelsino sultimis.

 

Delicious,Appetizer,Peaches,Stuffed,With,Tuna,And,Decorated,With,Walnuts

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė