Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!

 

skanaus (1)

Eklerai su avietėmis

 

100 g 326 kcal

Ruošti 1,5 val.

8 porcijos

 

Tešlai:

  • 60 g sviesto
  • 160 ml vandens
  • 70 g miltų
  • 4 kiaušiniai

Įdarui:

  • 300 ml grietinėlės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštelis cukraus
  • 80 g aviečių
  • 180 g baltojo šokolado
  • Aviečių papuošti
 

Gaminimas

 

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Eklerus įpjauti per vidurį ir kepti dar 4–5 minutes. Išplakti grietinėlę su vanile ir cukrumi. Supilti trintas avietes ir išmaišyti. Įdaryti eklerus ir panardinti į ištirpintą šokoladą. Papuošti avietėmis.

 

skanaus (7)

Prancūziški pyragėliai

 

100 g 198 kcal

Ruošti 2 val.

8 porcijos

 

Įdarui:

  • 480 ml pieno
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 130 g cukraus
  • 30 g kukurūzų miltų
  • 30 g sviesto

Tešlai:

  • 60 g sviesto
  • 160 ml vandens
  • 70 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • Migdolų papuošti
 

Gaminimas

 

Pieną pakaitinti su vanile, bet neužvirinti. Trynius išplakti su cukrumi ir miltais. Pamažu supilti į pieno mišinį ir viską išmaišyti. Virti 6–8 min., kol mišinys sutirštės. Sudėti sviestą, išmaišyti, nuimti nuo ugnies, uždengti maistine plėvele ir šaldyti apie 20 minučių. Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti pyragėlius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragėlius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Atvėsusių vieną pusę ištepti kremu, užvožti likusiomis pusėmis. Papuošti migdolais.

 

skanaus (3)

Įdaryti ledais

 

100 g 198 kcal

Ruošti 2 val.

8 porcijos

 
  • 500 g vanilinių ledų
  • 180 g juodojo šokolado
  • 120 ml grietinėlės

Tešlai:

  • 60 g sviesto
  • 160 ml vandens
  • 70 g miltų
  • 4 kiaušiniai
 

Gaminimas

 

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sviestui ištirpus sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti 3–4 min., kol susidarys tešla. Ją atvėsinti ir po vieną įmušti 3 kiaušinius. Gerai išmaišyti. Konditeriniu švirkštu formuoti mažus pyragaičius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragaičius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su grietinėle. Ant vienos pyragaičių pusės dėti šaukštą ledų ir užvožti kita puse. Apšlakstyti šokoladu.

 

skanaus (2)

Nepakartojamas pyragas

 

100 g 546 kcal

Ruošti 1,5 val.

8 porcijos

 

Tešlai:

  • 100 g sviesto
  • 130 ml vandens
  • 130 ml pieno
  • 180 g miltų
  • Šaukštelis miltelinio cukraus
  • 5 kiaušiniai

Įdarui:

  • 300 ml grietinėlės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 250 g aviečių
  • 80 g mėlynių
  • Miltelinio cukraus papuošti
 

Gaminimas

 

Sviestą ištirpinti vandenyje. Suberti miltus ir cukrų. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsus nuolat maišant įmušti 4 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti 2 skirtingo dydžio pyragus. Ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 210 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 190 °C temperatūros ir kepti apie 30 minučių. Grietinėlę išplakti su vanile ir cukrumi. Perpjautus pyragus įdaryti kremu ir uogomis. Papuošti milteliniu cukrumi.

 

skanaus (4)

(Ne)paprasti kąsneliai

 

100 g 479 kcal

Ruošti 1,5 val.

8 porcijos

 
  • 90 g sviesto
  • 230 ml vandens
  • 80 g miltų
  • 2 šaukšteliai kakavos
  • 3 kiaušiniai
  • Miltelinio cukraus papuošti
 

Gaminimas

 

Sviestą su vandeniu pakaitinti. Suberti su kakava maišytus miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Kai atvės, nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti pyragėlius ir kepti 25–30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Apibarstyti milteliniu cukrumi.

 

skanaus (5)

Tradiciniai eklerai

 

100 g 169 kcal

Ruošti 2 val.

8 porcijos

 
  • 250 g kreminio sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštelis cukraus
  • 100 g juodojo šokolado
  • 20 g sviesto

Tešlai:

  • 60 g sviesto
  • 160 ml vandens
  • 70 g miltų
  • 4 kiaušiniai
 

Gaminimas

 

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Eklerus įpjauti per vidurį ir kepti dar 4–5 minutes. Sūrį išplakti su grietinėle, vanile ir cukrumi. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su sviestu. Eklerus įdaryti kremu ir pamirkyti į šokoladą.

 

skanaus (6)

Ispaniškos spurgos

 

100 g 348 kcal

Ruošti 35 min.

8 porcijos

 
  • 250 ml vandens
  • 100 g sviesto
  • 150 g miltų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 80 g miltelinio cukraus
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Sviestą ištirpinti vandenyje. Suberti miltus, druską ir maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti, po vieną įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Aliejų įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Konditeriniu švirkštu išspausti maždaug 10 cm ilgio juosteles ir kepti 1–2 min., kol spurgos gražiai apskrus. Aliejaus perteklių nusausinti ir apibarstyti cukrumi. Patiekti su tirpintu šokoladu.

 
Spausdinti