Gardūs plikytos tešlos stebuklai
2019-11-05 08:31Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
Eklerai su avietėmis
100 g 326 kcal
Ruošti 1,5 val.
8 porcijos
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
Įdarui:
- 300 ml grietinėlės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šaukštelis cukraus
- 80 g aviečių
- 180 g baltojo šokolado
- Aviečių papuošti
Gaminimas
Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Eklerus įpjauti per vidurį ir kepti dar 4–5 minutes. Išplakti grietinėlę su vanile ir cukrumi. Supilti trintas avietes ir išmaišyti. Įdaryti eklerus ir panardinti į ištirpintą šokoladą. Papuošti avietėmis.
Prancūziški pyragėliai
100 g 198 kcal
Ruošti 2 val.
8 porcijos
Įdarui:
- 480 ml pieno
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 4 kiaušinių tryniai
- 130 g cukraus
- 30 g kukurūzų miltų
- 30 g sviesto
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
- Migdolų papuošti
Gaminimas
Pieną pakaitinti su vanile, bet neužvirinti. Trynius išplakti su cukrumi ir miltais. Pamažu supilti į pieno mišinį ir viską išmaišyti. Virti 6–8 min., kol mišinys sutirštės. Sudėti sviestą, išmaišyti, nuimti nuo ugnies, uždengti maistine plėvele ir šaldyti apie 20 minučių. Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti pyragėlius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragėlius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Atvėsusių vieną pusę ištepti kremu, užvožti likusiomis pusėmis. Papuošti migdolais.
Įdaryti ledais
100 g 198 kcal
Ruošti 2 val.
8 porcijos
- 500 g vanilinių ledų
- 180 g juodojo šokolado
- 120 ml grietinėlės
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
Gaminimas
Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sviestui ištirpus sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti 3–4 min., kol susidarys tešla. Ją atvėsinti ir po vieną įmušti 3 kiaušinius. Gerai išmaišyti. Konditeriniu švirkštu formuoti mažus pyragaičius ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Pyragaičius perpjauti ir kepti dar 4–5 minutes. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su grietinėle. Ant vienos pyragaičių pusės dėti šaukštą ledų ir užvožti kita puse. Apšlakstyti šokoladu.
Nepakartojamas pyragas
100 g 546 kcal
Ruošti 1,5 val.
8 porcijos
Tešlai:
- 100 g sviesto
- 130 ml vandens
- 130 ml pieno
- 180 g miltų
- Šaukštelis miltelinio cukraus
- 5 kiaušiniai
Įdarui:
- 300 ml grietinėlės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 50 g miltelinio cukraus
- 250 g aviečių
- 80 g mėlynių
- Miltelinio cukraus papuošti
Gaminimas
Sviestą ištirpinti vandenyje. Suberti miltus ir cukrų. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsus nuolat maišant įmušti 4 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti 2 skirtingo dydžio pyragus. Ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 210 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 190 °C temperatūros ir kepti apie 30 minučių. Grietinėlę išplakti su vanile ir cukrumi. Perpjautus pyragus įdaryti kremu ir uogomis. Papuošti milteliniu cukrumi.
(Ne)paprasti kąsneliai
100 g 479 kcal
Ruošti 1,5 val.
8 porcijos
- 90 g sviesto
- 230 ml vandens
- 80 g miltų
- 2 šaukšteliai kakavos
- 3 kiaušiniai
- Miltelinio cukraus papuošti
Gaminimas
Sviestą su vandeniu pakaitinti. Suberti su kakava maišytus miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Kai atvės, nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti pyragėlius ir kepti 25–30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Apibarstyti milteliniu cukrumi.
Tradiciniai eklerai
100 g 169 kcal
Ruošti 2 val.
8 porcijos
- 250 g kreminio sūrio
- 100 ml grietinėlės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šaukštelis cukraus
- 100 g juodojo šokolado
- 20 g sviesto
Tešlai:
- 60 g sviesto
- 160 ml vandens
- 70 g miltų
- 4 kiaušiniai
Gaminimas
Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes. Eklerus įpjauti per vidurį ir kepti dar 4–5 minutes. Sūrį išplakti su grietinėle, vanile ir cukrumi. Virš verdančio vandens ištirpinti šokoladą su sviestu. Eklerus įdaryti kremu ir pamirkyti į šokoladą.
Ispaniškos spurgos
100 g 348 kcal
Ruošti 35 min.
8 porcijos
- 250 ml vandens
- 100 g sviesto
- 150 g miltų
- 0,5 šaukštelio druskos
- 3 kiaušiniai
- 80 g miltelinio cukraus
- Aliejaus kepti
Gaminimas
Sviestą ištirpinti vandenyje. Suberti miltus, druską ir maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsinti, po vieną įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Aliejų įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Konditeriniu švirkštu išspausti maždaug 10 cm ilgio juosteles ir kepti 1–2 min., kol spurgos gražiai apskrus. Aliejaus perteklių nusausinti ir apibarstyti cukrumi. Patiekti su tirpintu šokoladu.