Gardūs naminiai sausainiai
2022-03-08 08:12Visos mamos trokšta gyventi paprasčiau, kad kuo daugiau laiko skirtų šeimai ir sau. Tačiau kartais labai norisi artimuosius palepinti naminiais sausainiais.
Traškūs su braškių žele
Tešlai:
- 300 g miltų
- 150 g minkšto sviesto
- 60 g miltelinio cukraus
- Kiaušinis
- Druskos pagal skonį
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
- 300 ml vandens
- 80 g braškių skonio želės
Gaminimas
Visus tešlos ingredientus sumaišyti. Tešlą šaldyti apie 30 min. Iškočioti apie 2 mm storio lakštą ir apibarstyti miltais. Išspausti norimos formos sausainius. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros.
Žele sumaišyti su karštu vandeniu. Laikyti, kol išbrinks. Ja įdaryti sausainių viduriukus.
20 porcijų
100 g 45 kcal
Ruošti 1 val.
Avižiniai su abrikosais
- 180 g avižinių dribsnių
- 100 g džiovintų abrikosų
- 50 g graikinių riešutų
- 2 šaukšteliai sezamų sėklų
- 120 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Dribsnius sutrinti elektriniu trintuvu su riešutais, sezamų sėklomis ir miltais. Abrikosus susmulkinti ir sumaišyti su dribsnių mase. Sviestą išsukti su cukrumi, kiaušiniais ir druska. Abi mases sumaišyti. Ant kepimo popieriaus šaukštu formuoti sausainius. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros.
16 porcijų
100 g 416 kcal
Ruošti 45 min.
Su medumi ir graikiniais riešutais
- 40 g medaus
- 40 g graikinių riešutų
- 2 kiaušiniai
- 40 g cukraus
- 50 ml natūralaus aliejaus
- Šaukštelis sodos
- 200 g miltų
Gaminimas
Kiaušinius išsukti su cukrumi. Supilti aliejų, sudėti medų, sodą, sijotus miltus ir išminkyti tešlą. Suformuoti rutuliukus. Dėti ant kepimo popieriaus, per vidurį įspausti po riešuto puselę. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃ temperatūros, kol gražiai apskrus.
16 porcijų
100 g 406 kcal
Ruošti 45 min.
Moliūginiai su šokolado gabaliukais
- 250 g moliūgo
- 200 g miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g sviesto
- 150 g cukraus
- Kiaušinis
- 15 g vanilinio cukraus
- 30 g šokolado gabaliukų
- Aliejaus kepti
- Druskos pagal skonį
- Malto imbiero, kardamono, cinamono pagal skonį
Gaminimas
Moliūgą supjaustyti kubeliais. Kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros. Atvėsinti ir sutrinti. Sijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti prieskoniais. Sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir išplakti. Sumaišyti su moliūgo tyre. Sudėti miltų mišinį, šokolado gabaliukus ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus šaukštu formuoti sausainius. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros, kol gražiai apskrus.
16 porcijų
100 g 320 kcal
Ruošti 2 val.
Purūs su varške
- 200 g varškės
- 100 g sviesto
- Kiaušinis
- 300 g miltų
- 100 g cukraus
- Šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas
Varškę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su minkštu sviestu. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti sijotus miltus, kepimo miltelius ir išminkyti tešlą. Turi būti minkšta ir elastinga. Suformuoti rutulį, uždengti rankšluosčiu ir laikyti apie 30 min. Tešlą padalyti į dvi dalis. Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Su stikline išspausti apskritimus. Apibarstyti cukrumi ir tvirtai užlankstyti. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros.
8 porcijos
100 g 315 kcal
Ruošti 1,5 val.
Bananiniai su šokolado drožlėmis
- 2 bananai
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 70 g sviesto
- 0,5 šaukštelio sodos
- 240 g miltų
- Šokolado drožlių puošti
Gaminimas
Cukrų išsukti su kiaušiniais. Bananus sutrinti. Sumaišyti su minkštu sviestu, sijotais miltais ir soda. Abi mases sumaišyti ir išminkyti tešlą. Šaldyti apie 15 min. Ant kepimo popieriaus formuoti sausainius, apibarstyti šokolado drožlėmis ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros.
24 porcijos
100 g 175 kcal
Ruošti 1 val.
Šokoladiniai su lazdyno riešutais
- 110 g minkšto sviesto
- 90 g rudojo cukraus
- Kiaušinis
- 120 g miltų
- 0,5 šaukštelio sodos
- 2 šaukštai kakavos
- 60 g lazdyno riešutų
- 100 g pieniško šokolado
Gaminimas
Sijotus miltus sumaišyti su soda ir kakava. Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Sumaišyti su miltų mišiniu. Tarkuotą šokoladą sumaišyti su smulkintais riešutais. Ant kepimo popieriaus šaukštu formuoti sausainius. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃ temperatūros. Patiekti apibarsčius smulkintais riešutais ir apibarsčius tarkuotu šokoladu.
24 porcijos
100 g 489 kcal
Ruošti 45 min.