Į lauko kepsninę dažniausiai keliauja mėsos kepsniai, daržovės ar kukurūzų burbuolės. Kodėl visko neužbaigus saldžiu dūmu? Desertai ant grotelių – tikras vasaros nuotykis lėkštėje: karamelizuoti vaisiai, tirpstantis šokoladas, saldūs vėrinukai… Dalinamės receptais, kurie įrodo, kad kepsninės galimybės priklauso tik nuo vaizduotės.

 

Arbūzų riekelės

 

4 porcijos

100 g 40 kcal

Ruošti 10 min.

 

  • 4 stambios arbūzo riekės
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis rudojo cukraus
  • Šviežiai grūstų rausvųjų pipirų, jūros druskos pagal skonį
  • Šviežių mėtų puošti
 

GAMINIMAS. Arbūzo riekeles patepti aliejumi, pabarstyti cukrumi. Kepti ant vidutinio karštumo grotelių po 1–2 min. iš kiekvienos pusės, kol paviršius lengvai apskrus, bet vidus išliks sultingas.

 

Išėmus apibarstyti pipirais, druska, patiekti papuošus mėtomis.

 

Sweet,Burned,Watermelon,With,Red,Pepper,And,Mint.,Grilled,Watermelon

 

Braškių ir zefyrų vėrinukai

 

4 porcijos

100 g 150 kcal

Ruošti 10 min.

 
  • 12 stambių braškių
  • 12 minkštų zefyrų kepti

PADAŽUI:

  • 50 g pieninio šokolado
  • Šaukštelis kokosų aliejaus
 

GAMINIMAS. Braškes nuplauti, nusausinti, pašalinti kotelius ir lapelius. Ant iešmelių pakaitomis suverti braškes ir zefyrus.Kepti ant vidutinio karštumo grotelių 1–2 min., dažnai pavartant, kol zefyrai pradės švelniai lydytis, o braškės – karamelizuotis.

 

Šokoladą kartu su kokosų aliejumi ištirpdyti karšto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

 

Iešmelius patiekti karštus, apšlakstytus šiltu šokolado padažu arba padažą atskirame dubenėlyje.

 

Close,Up,Gourmet,Grilled,Strawberry,And,Marshmallow,On,Stick,On

 

Kriaušės su grietinėlės pagardu

 

 4 porcijos

100 g 120 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 2 prinokusios, bet tvirtos kriaušės
  • Šaukštas kokosų aliejaus
  • Šaukštelis rudojo cukraus
  • Šaukštelis cinamono

PATIEKIMUI:

  • 100 ml plakamos grietinėlės
  • Sauja skrudintų graikinių riešutų
  • Šlakelis klevų sirupo
 

GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti pusiau, išimti sėklas. Aptepti aliejumi, pabarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Dėti ant vidutinio karštumo grotelių nupjauta puse žemyn ir kepti 3–4 min., kol paviršius karamelizuosis. Apversti ir kepti dar porą minučių, kol kriaušės suminkštės, bet išlaikys formą.

 

Patiekti su plakta grietinėle, pabarstyti smulkintais riešutais ir apšlakstyti klevų sirupu.

 

Side,View,Of,Sweet,Grilled,Pears,With,Cream,And,Nuts.

 

Grilinti kaštainiai

 

4 porcijos

100 g 190 kcal

Ruošti 2,5 val.

   
  • 500 g šviežių kaštainių
  • Vandens mirkyti
  • Žiupsnelis druskos
  • Klevų sirupo patiekti
 

GAMINIMAS. Kaštainių viršuje padaryti po kryžminį įpjovimą – padės išvengti sprogimo ir palengvins lupimą. Suberti į dubenį su vandeniu ir mirkyti apie 2 val. Tai padės jiems išlikti sultingiems ir tolygiai iškepti.

 

Įkaitinti lauko kepsninę iki vidutinės kaitros. Kaštainius sudėti ant grotelių ir kepti apie 25 min., retkarčiais pamaišant, kol žievė atšoks ir pradės juoduoti. Išimti ir dar šiltus nulupti – tai padaryti lengviausia, kol dar garuoja. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu.

 

Roasted,Chestnut,,On,A,Wooden,Table,,No,People,

 

Prancūziški skrebučiai su karamelės padažu

 

4 porcijos

100 g 220 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 4 storokos riekės baltos duonos
  • 2 kiaušiniai
  • 120 ml migdolų pieno
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis cinamono
  • Šaukštas cukraus
  • Gabalėlis sviesto (+ patiekti)

PADAŽUI:

  • 4 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 šaukštai kokosų kremo
  • Šaukštas sviesto
  • Žiupsnelis druskos
 

GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su migdolų pienu, vanile, cinamonu ir cukrumi. Mišinyje iš abiejų pusių trumpai pamirkyti duonos riekes.

 

Kepti ant vidutinės kaitros sviestu pateptų lauko kepsninės grotelių po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol skrebučiai gražiai apskrus, o vidus išliks minkštas.

 

Sumaišyti padažo ingredientus ir kaitinti, kol cukrus ištirps, padažas šiek tiek sutirštės (3–5 min).

 

Skrebučius patiekti karštus, apšlakstytus šiltu karamelės padažu ir su gabalėliu sviesto ant viršaus.

 

French,Toasts,With,Butter,And,Caramel,Sauce,For,Breakfast.

 
Spausdinti
 

Autorė Jūratė Survilė