Lauko kepsninėje įprasta čirškinti mėsą, žuvį, daržoves. Tačiau galima paruošti ir skanių saldžių patiekalų. Ant grotelių kepti gardėsiai patiks tiek šeimai, tiek svečiams!

 

grilius (2)

Ant grotelių kepti obuoliai

 
  • 5 obuoliai
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 50 g miltų
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • Šaukštelis cinamono
  • 2 šaukštai medaus
  • Riešutų ir razinų pagal skonį
  • Miltelinio cukraus puošti
 

Gaminimas. Obuolius nuplauti ir išskobti. Sudėti ant atskirų folijos gabaliukų. Sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, cinamoną, riešutus ir razinas. Supilti aliejų, medų ir vėl išmaišyti. Gautu mišiniu įdaryti obuolius ir suvynioti į foliją. Kepti ant įkaitintų grotelių apie 30 min., kol suminkštės. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

5 porcijos

100 g 114 kcal

Ruošti 40 min.

 

grilius (6)

Pikantiški persikai

 
  • 500 g persikų
  • 3 šaukštai cukraus
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • 100 g imbierinių sausainių
  • 10 g sviesto
  • Jogurto pagal skonį
 

Gaminimas. Persikus perpjauti, išimti kauliukus, minkštimą stambiai supjaustyti. Cukrų sumaišyti su cinamonu. Gautame mišinyje apvolioti vaisių gabaliukus. Sutrinti sausainius ir trupinius suberti ant persikų. Foliją sukarpyti į gabalėlius ir patepti sviestu. Ant kiekvieno dėti vaisių ir sausainių. Sulankstyti. Paruošti lauko kepsninę ir kepti ant vidutinės kaitros apie 10 min. Patiekti su jogurtu.

 

4 porcijos

100 g 200 kcal

Ruošti 30 min.

 

grilius (1)

Saldūs šašlykai

 
  • 2 bananai
  • 100 g braškių
  • Pusė ananaso
  • 2 kiviai
  • Vynuogių pagal skonį
  • Šokoladinio kremo pagal skonį
 

Gaminimas. Nuplauti vaisius ir uogas. Bananus, ananasą, kivius supjaustyti stambesniais gabalėliais, braškes perpjauti. Viską suverti ant iešmelių. Kepti ant įkaitusių grotelių apie 5 min. Patiekti su šokoladiniu kremu.

 

4 porcijos

100 g 125 kcal

Ruošti 15 min.

 

grilius (3)

Zefyrai su šokoladu

 
  • 300 g amerikietiškų zefyrų
  • 50 g šokolado
 

Gaminimas. Prieš veriant ant iešmelių, zefyrų galiukus pašildyti, ir taip suverti visus. Paruošti lauko kepsninę. Kepti virš ugnies apie 3 min., kol susidarys auksinio atspalvio plutelė. Iškepusius zefyrus pamirkyti tirpintame šokolade.

 

8 porcijos

100 g 370 kcal

Ruošti 15 min.

 

grilius (5)

Bananai su grietinėle

 
  • 4 bananai
  • 50 g šokolado
  • 100 ml plaktos grietinėlės
 

Gaminimas. Bananus nuplauti ir išilgai nuo vidurio įpjauti. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir įstatyti į bananus. Kepti ant įkaitintų grotelių, kol šokoladas ištirps, o bananų žievė patamsės. Patiekti su plakta grietinėle.

 

4 porcijos

100 g 142 kcal

Ruošti 15 min.

 

grilius (4)

Pica su šokoladiniu padažu 

 
  • 400 g šaldytos picos tešlos
  • Šokolado ir riešutų kremo pagal skonį
  • 2 bananai
  • Migdolų drožlių puošti
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Atšildytą tešlą iškočioti, iš vienos pusės patepti aliejumi ir dėti šia puse ant įkaitusių grotelių. Kepti apie 3 min., kol įgaus švelnų auksinį atspalvį. Apversti, aptepti kremu ir kepti dar apie 4 min. Sudėti pjaustytus bananus, apibarstyti migdolų drožlėmis.

 

4 porcijos

100 g 250 kcal

Ruošti 20 min.

 
Spausdinti