Jungtinėse Valstijose net yra paskelbta cukinijų duonos diena. Keista, bet šventė, kurios metu galima paragauti su įvairiausiais priedais (šokoladu, ananasais, kokosų riešutų drožlėmis ir kt.) kepamų duonų, organizuojama ne vasaros pabaigoje ar rudenį, kada prasideda cukinijų sezonas, o pavasarį.

 

cukiniju duona

Lietuviai dažniausiai iš cukinijų kepa blynus, verda košes, troškinius, jomis gardina uogienes, salotas. Cukinijų duoną pasigaminti nėra labai sudėtinga. Gal laikas išbandyti šį receptą? Rezultatas turėtų nenuvilti – duona turėtų gautis lengva, bet maistinga ir saikingai saldi.

 
  • 450 g cukinijų
  • 150 g razinų
  • 120 g džiovintų spanguolių
  • 360 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 160 g sviesto
  • 160 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 2 šaukšteliai sodos
  • Druskos, malto muskato, cinamono pagal skonį
  • Šviežių mėtų lapelių puošti
 

Gaminimas

 

Cukrų, plaktus kiaušinius sumaišyti su vanile. Po vieną sudėti tarkuotą cukiniją, tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Įdėti sodos ir druskos. Maišant, dalimis supilti miltus. Įdėti cinamono ir muskato. Sudėti džiovintus vaisius ir viską vėl išmaišyti. Tešlą tolygiai paskirstyti riebalais iškeptoje formoje. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą. Patikrinti, ar iškepė dantų krapštuku. Jei nelieka tešlos gumulėlių, vadinasi, duona iškepė. Duonos kepalus (iš tokio kiekio turėtų išeiti du) supjaustyti riekelėmis ir papuošti šviežiais mėtų lapeliais.

 

100 g apie 267 kcal

Paruošimo laikas: 80 min

20 porcijų

Spausdinti