Burnoje tirpstantys kreminiai desertai
2025-01-31 08:55Kas galėtų atsispirti puriam saldžiam kremui? Nesvarbu, naudojamas kaip įdaras, viršutinis sluoksnis ar pertepimas – visada saldumynams suteikia elegantišką ir svaiginamai malonų poskonį bei švelnią tekstūrą. Išbandykite keletą puikių skanėstų su puriu kremu.
Traškūs pyragaičiai su kreminiu įdaru
12–14 vnt.
100 g 324 kcal
Ruošti 1,5 val.
PLUTELEI:
- 75 g minkšto sviesto
- 75 g rudojo cukraus
- 75 g kvietinių miltų
TEŠLAI:
- 125 ml vandens
- 125 ml pieno
- 100 g sviesto
- Pusė šaukštelio druskos
- Šaukštelis cukraus
- 150 g kvietinių miltų
- 4 dideli kiaušiniai
ĮDARUI:
- 250 ml pieno
- Šaukštelis vanilinio cukraus
- 2 kiaušiniai
- 50 g cukraus
- 25 g miltų
- 100 ml grietinėlės
GAMINIMAS. Iš plutelei skirtų ingredientų suminkyti minkštą tešlą. Iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki 2 mm storio lakšto. 30 min. šaldyti.
Į puodą supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, druską ir cukrų. Užvirinti, tada greitai suberti miltus ir energingai maišyti, kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo sienelių. Nukaisti ir leisti kelias minutes pravėsti. Po vieną įmušti kiaušinį, kiekvieną gerai išmaišant. Tešla turi išeiti minkšta ir elastinga. Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje suformuoti 3–4 cm skersmens kamuoliukus. Ant kiekvieno uždėti iš plutelės tešlos išspaustą apskritimą, kuris turi būti tokio dydžio, kad apgaubtų pyragėlį. Švelniai apspausti kraštus. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Iškepusius palikti atvėsti.
Įdarui pieną sumaišyti su vaniliniu cukrumi, užvirinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir miltais. Po truputį įmaišyti karštą pieną ir viską virti ant mažos kaitros pamaišant, kol kremas sutirštės. Nukaitus atvėsinti ir atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę. Naudojant konditerinį švirkštą pyragėlius pripildyti puraus kremo.
Grietinėle įdaryti rageliai
10 porcijų
100 g 423 kcal
Ruošti 30 min.
- Didelis lapas sluoksniuotos tešlos
- Kiaušinis
ĮDARUI:
- 200 g sausos grietinėlės
- Du šaukštai citrinos sulčių
- 500 ml pieno
- 100 g miltelinio cukraus
GAMINIMAS. Iš kartono suformuoti kūgelius, juos apvynioti tešlos juostelėmis. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C. Kai rageliai atvės, ištraukti kartoną. Įdaro ingredientus išplakti iki standžios masės, gautu kremu įdaryti ragelius. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.
Braškinis sluoksniuotis
4 porcijos
100 g 157 kcal
Ruošti 15 min.
- 400 g šviežių braškių
- 250 ml riebios grietinėlės
- 2 šaukštai miltelinio cukraus
- Šaukštelis vanilinio cukraus
- Šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Mėtų puošti
GAMINIMAS. Braškes nuplauti, nuskabyti lapelius ir supjaustyti pusiau arba ketvirčiais, jeigu didesnės. Grietinėlę plakti su milteliniu ir vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis, kol išeis standus kremas. Stikliniuose indeliuose sluoksniuoti braškes ir kreminį pagardą. Patiekti papuošus mėtomis.
Tortas „Juodasis miškas“
12 porcijų
100 g 390 kcal
Ruošti 1 val.
BISKVITUI:
- 4 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 100 ml pieno
- 50 ml aliejaus
- 200 g kvietinių miltų
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
- 50 g kakavos miltelių
ĮDARUI:
- 300 ml plakamosios grietinėlės
- 2 šaukštai miltelinio cukraus
- 300 g šviežių arba šaldytų vyšnių be kauliukų
- 50 ml vyšnių likerio (nebūtina)
- Šokolado drožlių, mėtų puošti
GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Atsargiai įmaišyti aliejų ir pieną. Sumaišyti biskvito ingredientus ir pamažu įmaišyti į tešlą. Ją supilti į riebalais teptą skardą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Kai atvės, perpjauti į keturis sluoksnius.
Įdarui grietinėlę kartu su milteliniu cukrumi išplakti iki standumo. Vyšnias apvolioti likeryje. Susluoksniuoti tortą kiekvieno biskvito sluoksnį pertepant kremu – galima išspausti konditeriniu maišeliu. Ant kremo išdėlioti vyšnių. Taip susluoksniuoti visus ingredientus. Viršų papuošti šokolado drožlėmis, likusiomis uogomis ir mėtomis.
Autorius Jūratė Survilė