Tikriems gurmanams bet kokių maisto produktų kaina yra tik skaičiukas, atrakinantis dangiško skonio receptorius. Nepaisant to, kai kurių tokių produktų kaina yra pasakiškai didelė. Štai 11 brangiausių pasalyje delikatesų sąrašas. Kai kurie žmonės, norėdami paragauti kažko išties išskirtinio ir kitokio, gali net įklimpti į skolas!

 

delikatesai

Brangiausi pasaulyje delikatesai:

 

  • Kopi Luwak kava. Ši kava gaminama tik keliose šalyse, įskaitant Filipinus, Indoneziją ir Indiją. Tai brangiausia kava pasaulyje, kurios kainos svyruoja nuo 250 iki 1200 JAV dolerių už kilogramą.

 

  • Matsukake grybai. Daugiausiai randami Japonijoje, nors pasitaiko rasti ir kitose Azijos šalyse. Kilogramas šių grybų gali kainuoti iki 600 JAV dolerių. Šių grybų kažkada buvo daug, bet dėl invazinių augalų ir vabzdžių rūšių, šių grybų populiacija drastiškai sumažėjo ir dabar jie ant išnykimo ribos.

 

  • Japoniški „Wagyu“ jautienos didkepsniai. Jei esate jautienos mėgėjai, turėtumėte žinoti, kad „Wagyu“ jautienos didkepsniai laikomi skaniausiais pasaulyje. Šie kepsniai pasižymi sviestiniu skoniu, marmurine išvaizda ir puikiu aromatu. Jie gaminami iš „Wagyu“ veršelių mėsos. Veršeliai auginami labai geromis sąlygomis: girdomi alumi, masažuojami ir pan. Kilogramas tokios mėsos gali kainuoti iki 450 JAV dolerių.

 

  • Šafranas. Kilogramas šių prieskonių gali kainuoti iki 1000 JAV dolerių. Didelę kainą lemia tai, kad šafrano negalima užsiauginti visus metus, jis auga tik septynias dienas rudenį. Be to, reikia rankomis surinkti 30 tūkst. žiedų, kad gautumėte kilogramą prieskonių.

 

  • Sriuba „Kregždės lizdas“. Šis patiekalas verdamas iš kai kurių čiurlių rūšių lizdų. Šie paukščiai suka lizdus, naudodami savo seiles, kurios Kinijoje laikomos delikatesu. Tokius lizdus surinkti labai sudėtinga – rinkėjai netgi rizikuoja savo gyvybe, kopdami ant aukštų uolų, kur jų galima rasti! Kilogramas sriubos gali kainuoti iki 3000 JAV dolerių.

 

  • Baltieji triufeliai. Šiems grybams augti reikia labai specifinių sąlygų. Juos rinkti, perdirbti ir išsaugoti tam pat reikia ypatingų žinių ir įgūdžių. Europoje kilogramas triufelių gali kainuoti iki 2100 JAV dolerių.

 

  • „Ayam Cemani“ juoda vištiena. Šios veislės vištos auginamos tik Indonezijoje, o į kitas šalis šios vištos netransportuojamos dėl baimės, kad jos gali platinti paukščių gripą. Indonezijoje kilogramas šios rūšies paukštienos gali kainuoti iki 200 JAV dolerių. Kitose šalyse kaina gali išaugti iki tūkstančių dolerių.

 

  • „Baltieji perlai“ baltųjų eršketų ikrai. Kilogramas ikrų gali kainuoti iki 9100 JAV dolerių. Baltieji eršketai veisiasi Kaspijos jūroje. Aukštą kainą lemia tai, kad jų ikrai yra labai reti ir juos gana sunku surinkti – juos galima rinkti tik tada, kai jie yra apie 100 metų senumo.

 

  • Vytintas Iberijos kumpis. Šie kumpiai gaminami iš Iberijos kiaulių, šeriamų tik ąžuolo gilėmis. Kilogramo kaina gali siekti apie 400 JAV dolerių.

 

  • Briedžių sūris. Tai brangiausias pasaulyje sūris. Jis gaminamas tik vienoje vietoje visame pasaulyje – briedžių fermoje, įsikūrusioje Švedijoje. Sūris gaminamas iš briedžių pieno ir šiek tiek primena fetą. Kilogramas šio sūrio gali kainuoti apie 1100 JAV dolerių.

 

  • Bananai su menininko Stephano Brusche sukurtais piešiniais. Tai ne paprasti, pigūs bananai, o su menininko S. Brusche sukurtais šedevrais.