Kokios Užgavėnės be blynų! Blynų receptų yra tiek daug ir įvairių, kad sunku net išsirinkti, ką gaminti. Tačiau tikriausiai, varant žiemą iš kiemo, patys populiariausi yra mieliniai arba nedideli, apskriti blynai. O ką reiškia sapnuoti blynus? Jeigu sapnuojate, kad kepate blynus – tai ženklas būti ekonomiškesniems ir taupesniems. Apdegę blynai – sėkmė, laimė ir linksmybės. Gausiai sviestu aplieti blynai – kažkas kentės nuo sielvarto, bet jūsų tai nepalies, blynai su grietine – sėkmė versle, blynai su uogiene – nauji pažįstami. Jeigu vaišinate sapne ką nors blynais – sėkmė jūsų pusėje. Jeigu atsisakote blynų – pavyks išvengti nelaimės. Jeigu valgydami blynus užspringstate – laukite nepagrįsto smerkimo. Tačiau, ko gero, svarbiausia yra tai, kad, jei sapnavote blynus, tai, vadinasi, reikia jų šiandien ir išsikepinti ir palepinti save bei artimuosius!

 

blynai

Blynai su karamelizuotais obuoliais

 
  • Obuolys
  • 60 g sviesto
  • 500 ml kefyro
  • Kiaušinis
  • 400 g miltų
  • 6 šaukštai cukraus
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 2 – 3 šaukštai citrinų sulčių
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimas

 

Paruošti tešlą. Kiaušinį paplakti, įpilti kefyro, cukraus, žiupsnelį druskos ir sijotus miltus. Viską gerai išmaišyti. Kuo tirštesnė tešla, tuo storesni bus blynai. Galiausiai įdėti sodos ir, kai tešla ims burbuliuoti, pradėti kepti blynus ant vidutinės ugnies. Paruošti karamelizuotus obuolius. Sviestą ištirpinti keptuvėje ir sumaišyti su cukrumi. Įpilti šiek tiek citrinų sulčių ir cinamono. Sudėti supjaustytus obuolius ir pakaitinti karamelėje 2 – 3 min. Palaukti, kol karamelizuoti obuoliai šiek tiek pravės ir patiekti su blynais.

 

5 – 7 porcijos

100 g apie 167 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min.

 

Mieliniai blynai su džiovintais vaisiais

 
  • 500 g miltų
  • 450 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml aliejaus
  • 2 šaukštai cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Šaukštelis sausų mielių
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • 100 – 150 g džiovintų vaisių (abrikosų, slyvų, razinų)
 

Gaminimas

 

Į 200 g sijotų miltų įpilti 450 ml šilto, bet ne karšto vandens, įdėti cukraus, mielių ir vanilės ekstrakto. Viską išmaišyti ir palikti 30 min. kilti šiltoje vietoje. Kai tešlos padvigubės, sumaišyti su džiovintais vaisiais, paplaktais kiaušiniais, druska ir 2 šaukštais aliejaus. Supilti likusius miltus ir vėl gerai išmaišyti tešlą. Vėl palikti kilti šiltoje vietoje 40 – 50 min. Kai tešlos kiekis padidės 1,5 – 2 karto, pradėti kepti blynus. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, su šaukštu pilti tešlą ir iš abiejų pusių apkepti blynus. Riebalų perteklių nusausinti popieriniais rankšluosčiais. Galima patiekti su grietine arba skystu medumi.

 

6 porcijos

100 g apie 292 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

 

Morkų blynai

 
  • 500 g morkų
  • 2 kiaušiniai
  • 60 g miltų
  • 240 ml kefyro
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Šaukštas cukraus
  • 4 – 5 šaukštai aliejaus

Gaminimas

 

Nuskusti morkas. Kiaušinius paplakti su cukrumi ir druska. Įdėti miltų, kefyro. Išmaišyti tirštą tešlą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, su šaukštu lieti tešlą ir kepti blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti su grietine.

 

5 – 6 porcijos

100 g apie 208 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min.

 
Spausdinti