Baltojo šokolado skanėstai
2022-07-19 08:05Baltasis šokoladas gaminamas iš kakavos sviesto, o šis gaunamas iš kakavos pupelių, naudojamų visų rūšių šokoladui gaminti. Kreminės, burnoje tirpstančios tekstūros gardėsis puikiai dera su įvairiais desertais.
Baltojo šokolado triufeliai
- 220 g baltojo šokolado
- 70 g sviesto
- 3 šaukštai plakamosios grietinėlės
- Druskos pagal skonį
- Vanilės ekstrakto pagal skonį
- 60 g miltelinio cukraus
GAMINIMAS. 170 g šokolado susmulkinti ir sumaišyti su kambario temperatūros sviestu, grietinėle, druska ir vanilės ekstraktu. Apie 2 min. kaitinti mikrobangų krosnelėje, maišant kas 30 sek., kol šokoladas ištirps. Uždengti folija ir palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings. Iš šios masės šaukšteliu formuoti nedidelius rutuliukus. Apvolioti milteliniu cukrumi, sudėti į lėkštę ir 2 val. šaldyti. Likusį šokoladą ištirpdyti ir jame pamirkyti ant medinių pagaliukų pasmeigtus triufelius. Desertą dėti ant kepimo popieriaus ir laikyti šaldiklyje apie 15 min.
6 porcijos
100 g 509 kcal
Ruošti 3 val.
Sausainiai su makadamijomis
- 125 g makadamijų
- 150 g baltojo šokolado
- 240 g miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 200 g rudojo cukraus
- 130 g miltelinio cukraus
- 15 g vanilinio cukraus
- 225 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- Druskos pagal skonį
GAMINIMAS. Susmulkinti riešutus ir šokoladą. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį ir miltelinį cukrų, pasūdyti. Minkštą sviestą plakti su cukrumi, kol pabaltuos. Įmušti kiaušinius ir vėl išplakti. Sudėti riešutus, šokoladą ir miltų mišinį. Išmaišyti. Ant kepimo popieriaus formuoti apskritus sausainius. Kepti apie 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
8 porcijos
100 g 480 kcal
Ruošti 40 min.
Šokoladinis pyragas
- 200 g juodojo šokolado
- 100 g baltojo šokolado
- 200 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 100 g graikinių riešutų
- 125 g miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Druskos pagal skonį
- Miltelinio cukraus puošti
GAMINIMAS. Juodąjį šokoladą sulaužyti ir ištirpinti vandens vonelėje su sviestu. Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus ir kepimo miltelius, pasūdyti, sumaišyti su šokolado ir sviesto mase. Įmaišyti riešutus ir baltojo šokolado gabaliukus. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Supjaustyti, kai atvės, ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
8 porcijos
100 g 410 kcal
Ruošti 1 val.
Veganiški kvadratėliai
- 80 g avižinių dribsnių
- 190 g džiovintų abrikosų
- Gerai prinokęs bananas
- Himalajų rožinės druskos pagal skonį
- Šaukštas kiaušinių pakaitalo miltelių
- 2 šaukštai vandens
- 60 ml augalinio pieno
- 20 g kokosų drožlių
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
Glaistui:
- 170 g baltojo šokolado gabaliukų
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS. Kiaušinių pakaitalą sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir palaukti minutę, kol sutirštės. Sumaišyti visus nurodytus ingredientus. Gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Išlyginti paviršių ir kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
Baltąjį šokoladą sulaužyti ir ištirpinti vandens vonelėje. Sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir 5 min. kaitinti ant vidutinės kaitros. Pyragą aplieti skysta šokoladine mase. Palaukti, kol sustings. Patiekti supjausčius norimo dydžio kvadratėliais.
12 porcijų
100 g 176 kcal
Ruošti 1 val.
Putėsiai su baltuoju šokoladu
- 40 g baltojo šokolado
- 150 ml riebios grietinėlės
- 50 ml pieno
- 4 g želatinos
- 40 ml vandens
- Šaukštelis vanilinio cukraus
- Mėtų puošti
GAMINIMAS. Grietinėlę išplakti iki standžių putų. Šokoladą sulaužyti ir su pienu ištirpinti vandens vonelėje. Želatiną užpilti šaltu vandeniu, ištirpinti vandens vonelėje ir atvėsinti. Plakant šokoladinę masę plona srovele supilti į grietinėlės putėsius. Supilti atvėsusią želatiną ir išmaišyti. Supilstyti į dubenėlius ir 2 val. šaldyti, kol sustings. Patiekti papuošus mėtomis.
3 porcijos
100 g 209 kcal
Ruošti 3 val.
Tartaletė su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Pagrindui:
- 150 g miltų
- 120 g sviesto
- 30 g miltelinio cukraus
Putėsiams:
- 200 g maskarponės
- 200 g baltojo šokolado
- 200 g aviečių
GAMINIMAS. Iš miltų, miltelinio cukraus ir sviesto išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti 30 min. Ant miltuoto paviršiaus iškočioti tešlą, sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Subadyti šakute. Kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Atvėsinti.
Šokoladą sulaužyti ir ištirpinti vandens vonelėje. Sumaišyti su maskarpone. Ant pyrago sudėti avietes ir aplieti baltojo šokolado padažu. 3 val. šaldyti.
6 porcijos
100 g 371 kcal
Ruošti 4 val.