Sveikas, vegetariškas pasirinkimas – troškinys iš žaliųjų lęšių, daug daržovių ir prieskonių. Šį lęšių troškinį taip pat galima laikyti užšaldytą šaldiklyje, todėl išvirus jo šiek tiek daugiau, kai reikės kažko pavalgyti, bet nebus daug laiko gaminti, visada galėsite jį greitai pašildyti ir nenukrypti nuo sveikos mitybos plano.

 

lesiai

Aštrus lęšių troškinys

 
  • 250 g žaliųjų lęšių
  • Morka
  • 2 saliero stiebai
  • 250 g bulvių
  • 3 pomidorai
  • Skiltelė česnako
  • 500 ml sultinio arba vandens
  • 4 šaukštai neriebios grietinės
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų pagal skonį
  • Petražolių puošti
 

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir sudėti nuskustą ir supjaustytą morką, salierų stiebus ir bulves. Kepti maišant apie 15 min., kol įgaus gražų, ausinį atspalvį. Įdėti šiek tiek grūstos aitriosios paprikos ir pakepti dar 1 min. Pomidorus stambiai supjaustyti ir sumaišyti su per naktį mirkytais lęšiais. Supilti sultinį arba vandenį, ir, kai užvirs, uždengti dangčiu, ir toliau virti 25 – 30 min. arba kol lęšiai suminkštės. Samtį lęšių košės sutrinti elektriniu trintuvu ir vėl sumaišyti su likusiu lęšių troškiniu puode. Paskaninti druska ir pipirais. Patiekti su grietine. Galima papuošti petražolės šakele.

 

4 porcijų

100 g apie 300 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti