Paskutinį spalio šeštadienį 9.30 val. ryte TV3 laida „Gardu Gardu“ į žiūrovų namus įleis šviežio kulinarinio vėjo gūsį. „Juk ne kiekvieną dieną su tokiu šefu turi galimybę ruošti desertą,“ – sakys kino ir televizijos žvaigždė, aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

 

TV3_Gardu_Gardu_9_laida_Sandra_Dauksaite_Petrulene_Deivydas_Praspaliauskas

 

„Labai mėgstu saldumynus. Tai yra labai blogai, bet kai taip skanu. Ar gali sustoti?“ – dovanodama šypseną Sandra mėgausis kriaušių ir avižinių sausainių desertu, pagamintu kartu su šefu ir laidos vedėju Deividu Praspaliausku.

 

TV3_Gardu_Gardu_9_laida_Sandra_Dauksaite_Petrulene_Deivydas_Praspaliauskas_2

 

Sandra pasakos, kad Armėnijoje netoli Kalnų Karabacho sostinės Stepanakerto filmuota juosta, kurioje vaidino, „Paskutinis gelbėtojas“ paliko neišdildomų įspūdžių. Sunkų darbą filmavimo aikštelėje atpirko šiltas filmavimo grupės bendravimas bei vietinių gyventojų išmintis ir svetingumas.

 

„Toks jausmas, lyg būčiau grįžusi 150 metų atgal“ – kupina nuoširdžios emocijos ir susižavėjimo televizijos ir kino ekranų pažiba pasakos apie ką tik vietinių iškeptos duonos gardumą ir įspūdingus kalnų masyvus.

 

TV3 laidos „Gardu Gardu“ pusryčiuose su virtuvės šefu D. Praspaliausku Sandra kalbės apie meilę aktorystei ir dalinsis intriguojančiomis smulkmenomis.

 

Ką gamino S. Daukšaitė-Petrulėnė?

 

TV3_Gardu_Gardu_9_laida_Sandra_Dauksaite_Petrulene_Deivydas_Praspaliauskas_3 TV3_Gardu_Gardu_9_laida_Sandra_Dauksaite_Petrulene_Deivydas_Praspaliauskas_4

 
Maskarponės sūrio apkepas

 

  • 200 g maskarponės sūrio
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 50 g sviesto
  • 90 g greito paruošimo ryžių košės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Šviežių vyšnių
  • Pasterizuotos vyšnių tyrės

 

Į dubenėlį įdėti maskarponės sūrį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą, suberti cukrų, kepimo miltelius bei greito paruošimo ryžių košę. Viską gerai išmaišyti.

 

Paruoštą masę išdalinti į porcijinius, kepimui skirtus indelius. Kepti 180°C temperatūroje apie 20 min.

 

Iškeptą apkepą patiekti su šviežiomis vyšniomis ir vyšnių tyre.

 

Kriaušių ir avižinių sausainių desertas

 

  • Avižinių sausainių
  • 1 kriaušės
  • 20 g sviesto
  • 60 g pasterizuotos obuolių tyrės
  • 20 g migdolų drožlių
  • 0,5 vnt. vanilės ankšties
  • Konservuotų mini kriaušių
  • Imbiero šaknies
  • Mėtos šakelės

 

 

Susmulkinti avižinius sausainius. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti susmulkintas kriaušes ir smulkiai tarkuotą imbierą. Šiek tiek pakaitinti, suberti migdolų drožles ir vanilės sėklytės, supilti obuolių tyrę. Kepti kol suminkštės kriaušės.

 

Kriaušių įdarą sluoksniuoti su avižinių sausainių trupiniais.

Desertą papuošti konservuotomis mini kriaušėmis ir mėtos šakele.

Egzotiškas glotnutis

 

  • 50 g pasterizuotos mangų tyrės
  • 50 g pasterizuotos egzotinių vaisių tyrės Pinacolada
  • 2 valgomieji šaukštai greito paruošimo ryžių košės
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
  • 250 g vandens
  • Špinatų

 

Prikaistuvyje užvirti pieną ir suberti ryžių bei manų kruopas maišant šluotele. Pavirti dvi minutes ir išjungti. Leisti atvėsti.

 

Tyres ir atvėsusią košę supilti į plakimo indą, įberti špinatų lapelių. Viską gerai išplakti elektriniu plaktuvu.

 

Įpilti vandens, jei per tiršta. Išpilstyti į stiklines, papuošti špinatų lapeliais.

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!