Arbūzų, pomidorų ir fetos salotos
2014-06-13 15:22Kokia vasara be gaivaus, sultingo ir saldaus arbūzo? Tačiau arbūzas – ne tik desertas. Gaivus jo skonis gali atsiskleisti sūriuose patiekaluose. Kaip balta dera su juoda, taip arbūzo saldumas dera su mėsa ar sūroku fetos sūriu. Idėja savaitgaliui: arbūzų, vyšninių pomidorų ir fetos salotos puikiai tiktų vasariškai iškylai gamtoje kaip pagrindinis patiekalas arba su kepta ant grotelių vištiena.
- 500 g arbūzo
- 500 g vyšninių pomidorų
- 200 g fetos
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštelis džiovintas raudonėlio
- Mėtų, baziliko lapelių puošti
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Nupjauti arbūzo žievę ir minkštimą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Vyšninius pomidorus supjaustyti per pusę ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi su mėtų ir baziliko lapeliais. Į salotinės dugną sudėti arbūzo kubelius, ant jų pomidorus su aliejumi, ant viršaus užberti sutrupintą fetos sūrį ir pabarstyti raudonėliais. Papuošti prieskoninių žolelių lapeliais.
100 g apie 89 kcal
Paruošimo laikas: 15 min
4 porcijos
Jūsų komentaras (Komentarų nėra)
Prisijungti:
Connect with:Komentavimas negalimas.