Apsalti nuo naminių ledų
2023-07-07 10:23Populiariausias vasaros desertas, be abejonių, yra ledai. Ar bandėte jų pasigaminti namuose? Viskas nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Gausu receptų, kuriems nė nereikia specialaus ledų gaminimo aparato!
Greitai paruošiami vaniliniai
2 porcijos
100 g 319 kcal
Ruošti 20 min.
- 240 ml riebios grietinėlės
- 2 šaukštai cukraus
- Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
- Mėtų lapų puošti
GAMINIMUI:
- 3 stiklinės ledo kubelių
- Žiupsnelis druskos
- Dviejų sandariai užsegamų plastikinių maišelių – mažo ir didelio.
GAMINIMAS. Į mažą maišelį sudėti visus ledams skirtus ingredientus ir sandariai užsegti išstumiant orą.
Į didesnį maišelį suberti ledo kubelius ir druską, įdėti mažesnį maišelį ir užsegus 10 min. intensyviai purtyti, kol ledai mažesniame maišelyje sutvirtės.
Patiekti papuošus mėtomis. Galima apšlakstyti mėgstamu sirupu, pagardinti uogomis ar kitais mėgstamais pagardais.
Kavos skonio su šokoladiniais sausainiais
8 porcijos
100 g 368 kcal
Ruošti 5,5 val.
- 720 ml riebios grietinėlės
- 420 ml saldinto sutirštinto pieno
- 250 g „Oreo“ tipo sausainių
- 2 šaukštai tirpiosios kavos
- 50 ml karamelinio padažo
GAMINIMAS. Grietinėlę išplakti iki standžios masės. Atsargiai sumaišyti su sutirštintu pienu, trupintais sausainiais (truputį pasilikti), kava ir karameliniu padažu. Masę supilti į plastikinį indą ir bent 5 val. dėti į šaldiklį.
Prieš patiekiant 15 min. palaikyti kambario temperatūroje. Patiekti papuošus atidėtais sausainiais, galima užberti smulkintų riešutų ar kitų mėgstamų priedų.
Uogų šerbetas
6 porcijos
100 g 210 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 1,4 kg mėgstamų uogų be kauliukų (braškių, aviečių, mėlynių, šilauogių, jų mišinio ar kt.)
- 200 g cukraus
- Šaukštas citrinos sulčių
- Žiupsnelis druskos
GAMINIMAS. Uogas sutrinti iki tyrės. Ją nusunkti, kad liktų kuo mažiau skysčio. Įmaišyti cukrų, citrinos sultis, pasūdyti. Sudėti į indą ir laikyti šaldiklyje bent 4 val.
Klasikiniai šokoladiniai
5 porcijos
100 g 366 kcal
Ruošti 6 val.
- 170 g juodojo šokolado
- 350 ml riebaus pieno
- 30 g kakavos miltelių
- 350 ml riebios grietinėlės
- 6 kiaušinių tryniai
- 150 g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
GAMINIMAS. Šokoladą ištirpinti ir sumaišyti su pienu, kakavos milteliais.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Atsargiai sumaišyti su šokolado mase.
Atskirame inde trynius plakti su cukrumi, kol šis ištirps. Įmaišyti į ledų masę.
Pagardinti vanilės ekstraktu bei druska. Supilti į plastikinį indą ir bent 5 val. dėti į šaldiklį. Prieš patiekiant 15 min. palaikyti kambario temperatūroje.
Bananiniai su cinamonu
2 porcijos
100 g 100 kcal
Ruošti 2,5 val.
- 2 dideli gerai sunokę bananai
- 2 šaukštai riebios grietinėlės
- Pusė šaukštelio cinamono
GAMINIMAS. Neluptus bananus bent 2 val. dėti į šaldiklį. Visiškai sušalusius nulupti ir su likusiais ingredientais sutrinti iki vientisos tyrės. Nedelsiant patiekti.
Autorius Jūratė Survilė