Šis keistos formos produktas vadinamas įvairiai – pieno, kefyro, Tibeto grybu. Tai vaistas kone nuo visų ligų, dailios figūros, sveikos odos ir plaukų paslaptis.

 

  • Pieno grybas gerina virškinimo veiklą, o tai reiškia, kad gerina plaukų, odos ir nagų būklę.
  • Atkuria sveiką žarnyno ir skrandžio mikroflorą po ilgalaikio antibiotikų vartojimo.
  • Pagreitina organizmo atsigavimą po peršalimo ir virusinių infekcijų.
  • Padeda gyti gastrito ir skrandžio opoms.
  • Normalizuoja kraujo spaudimą.
  • Malšina galvos skausmą, migreną.
  • Stiprina imuninę sistemą.
  • Gerina virškinimo sistemos veiklą, todėl padeda numesti svorio.
  • Mažina spazmus.
  • Padeda, sergant sąnarių ligomis, nuo artrito.
  • Gerina miego kokybę, padeda išvengti nemigos.
  • Gerina atmintį, dėmesio koncentraciją.
  • Stabilizuoja nervų sistemos veiklą.
  • Valo kraujagysles ir stiprina jų sieneles.
  • Šalina toksinus, druskų sankaupas, atjaunina organizmą.

Pasigaminti pieno grybo gėrimo paprasta!

 
  • Visų pirma pieno grybas turi būti pieno baltumo ar šviesiai kreminės spalvos, jokiu būdu nepajuodęs.
  • Ant grybo neturėtų būti gleivių – tai nešviežio produkto požymis, kurio teigiamos savybės gali būti susilpnėjusios.
  • Grybu rūpintis reikėtų kiekvieną dieną ir pageidautina tuo pačiu metu.
  • Grybo negalima nukošti per metalinį sietelį, o indo, kuriame jis buvo, plauti su chemikalais.
  • Grybo geriau nerauginti nei stikliniuose, nei moliniuose induose. Laikyti toliau nuo ryškios ar tiesioginės Saulės šviesos. Grybą laikyti inde su plačia anga, kad būtų lengva išvalyti.

Kasdienei porcijai gėrimo reikės maždaug 2 šaukštų pieno grybo ir 250 natūralaus pieno (ne mažiau nei 2,5 proc. riebumo). Pieną užpilti kambario temperatūros pienu, uždengti marle ir palikti dienai nelabai šviesioje vietoje. Tada nukošti susidariusią varškę į švarų puodelį, o grybą nuplauti po tekančiu vandeniu. Tada grybą vėl įdėti į indą ir užpilti pienu. Procedūrą kartoti kiekvieną dieną, nes kitaip grybas praras naudingąsias savybes.

 

Pieno grybas – visiškai natūralus, bet vis tiek vaistas. Todėl, jei jį ketinate vartoti ne profilaktiškai, o konkrečios ligos gydymui, būtina pasitarti su gydytoju. Sergant tam tikromis ligomis pieno grybo gėrimą galima vartoti tik konkrečiomis dozėmis.

 
  • Vartojant pieno grybo gėrimą, vengti alkoholio arba sumažinti iki bent 20 – 30 ml etanolio (300 ml vyno ar 700 ml alaus) per dieną.
  • Pieno grybo gėrimo negerti, likus 40 minučių iki miego.
  • Pradėjus vartoti pieno grybo užpilą gali kilti šalutinių poveikių, pavyzdžiui, viduriavimas, todėl pradėti vartojimą savaitgalį arba 10 – 15 minučių prieš valgį.