Ant stalo karaliauja krevetės!
2021-03-02 08:25Krevetės skanios ir be papildomų ingredientų, todėl gurmanai jomis rekomenduoja mėgautis kaip atskiru užkandžiu. Tai sveikatai naudingos jūrų gėrybės, kuriose gausu vitaminų ir mikroelementų. Be to, dauguma krevečių patiekalų gana greitai ir lengvai paruošiami!
Salotos su krevetėmis
- 250 g krevečių
- 150 g vytinto kumpio
- 6 putpelių kiaušiniai
- 100 g mėgstamų salotų
- 40 g parmezano
- 40 g kedrinių pinijų
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Saulėgrąžų aliejaus kepti
Putpelių kiaušinius virti 5 min. Keptuvėje su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus iškepti lukštentas krevetes. Kai atvės, nulupti ir perpjauti per pusę. Nuplauti ir supjaustyti salotas, jas sudėti į lėkštes. Ant viršaus dėti keptų krevečių, plonai pjaustyto kumpio, kiaušinių ir sausoje keptuvėje paskrudintų pinijų. Paskaninti prieskoniais ir išmaišyti. Apibarstyti tarkuotu sūriu, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
4 porcijos
100 g 137 kcal
Ruošti 30 min.
Keptos krevetės su česnakais
- 800 g krevečių
- Nedidelė aitrioji paprika
- 3 skiltelės česnako
- 2 šakelės kalendrų
- 60 ml sauso baltojo vyno
- Šaukštelis citrinų sulčių
- Alyvuogių aliejaus kepti
- Druskos pagal skonį
Susmulkinti aitriąją papriką ir česnaką. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti česnaką, kol pasklis aromatas. Suberti išlukštentas krevetes, aitriąją papriką ir kepti apie minutę. Supilti vyną ir citrinų sultis, troškinti 2 min. Nukelti nuo ugnies. Suberti smulkintas kalendras ir išmaišyti. Pasūdyti ir išmaišyti.
4 porcijos
100 g 122 kcal
Ruošti 30 min.
Krevetės su tešlos plutele
- 20 vidutinio dydžio krevečių
- 4 šaukštai kukurūzų dribsnių
- 3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
- 30 g parmezano
- Kiaušinis
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus kepti
Atitirpinti ir išlukštenti krevetes. Dribsnius pasmulkinti elektriniu trintuvu, sumaišyti su džiūvėsėliais. Suberti tarkuotą parmezaną, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Išplakti kiaušinį. Krevetes pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti dribsniuose ir iš abiejų pusių apkepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus rusvai auksinį atspalvį.
2 porcijos
100 g 295 kcal
Ruošti 30 min.
Krevetės su varške
- 200 g krevečių
- 300 g varškės
- 3 pomidorai
- 3 skiltelės česnako
- 10 g kalendrų
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 2 šaukšteliai citrinų sulčių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Saulėgrąžų aliejaus kepti
Atitirpinti ir išlukštenti krevetes. Jas iškepti keptuvėje su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus. Susmulkinti kalendras ir česnaką, supjaustyti pomidorus. Trintą varškę sumaišyti su kalendromis ir česnaku. Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Suberti pomidorus ir keptas krevetes. Viską sumaišyti su alyvuogių aliejaus ir citrinų padažu.
4 porcijos
100 g 115 kcal
Ruošti 30 min.
Krevetėmis įdaryti pievagrybiai
- 400 g pievagrybių
- 150 g krevečių
- 50 g parmezano
- 2 šaukštai riebios grietinėlės
- Imbiero pagal skonį
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Grybus gerai nuplauti, nusausinti. Kotus išpjauti taip, kad kepurėlės primintų dubenėlius. Išlukštenti krevetes. Tarkuotą sūrį sumaišyti su smulkintais grybų kotais, stambiai pjaustytomis krevetėmis ir grietinėle. Į grybų kepurėles dėti šio įdaro. Įdarytus grybus sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
5 porcijos
100 g 89 kcal
Ruošti 30 min.
Krevečių sriuba su skrebučiais
- 300 g krevečių
- 180 g lydyto sūrio
- 30 g sviesto
- 3 bulvės
- Svogūnas
- Morka
- 50 g skrebučių
- 1,5 l vandens
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Atitirpinti ir išlukštenti krevetes. Bulves nuskusti, supjaustyti, sudėti į verdantį vandenį ir virti 10–15 min. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, suberti pjaustytą svogūną ir kepti, kol suminkštės. Suberti tarkuotą morką, kepti 5–7 min. dažnai maišant. Sudėti krevetes ir nuolat maišant pakepinti. Kai bulvės išvirs, į puodą sudėti apkeptas krevetes su daržovėmis. Suberti tarkuotą lydytą sūrį ir palaukti, kol išsilydys. Paskaninti prieskoniais ir išmaišyti. Patiekti su skrebučiais.
4 porcijos
100 g 129 kcal
Ruošti 45 min.