Šaltos, gaivios kavos (+ 3 receptai)
2019-06-06 09:27Daug žmonių rytą mėgsta pradėti nuo karštos kavos puodelio. Tačiau, kai lauke ir namuose temperatūros stulpelis smarkiai šokteli į viršų, nesinori labai karštų gėrimų, o vėsių ir gerai gaivinančių. Šalta kava ruošiama su ledu yra pati geriausia tokiomis dienomis!
Kavos limonadas
- 150 ml kavos
- 10 ml šviežių citrinų sulčių
- 20 ml pasiflorų skonio sirupo
- 20 ml citrinžolių sirupo
- 2 – 3 bazilikų lapeliai
- 10 g apelsinų
- 10 g citrinų
- 10 g žaliųjų citrinų
- 100 ml gazuoto vandens
- Ledo kubelių pagal skonį
Gaminimas
Apelsiną, geltoną ir žaliąją citriną plonai supjaustyti ir sudėti į ąsotį. Įdėti ledo, supilti šaltą kavą, abiejų rūšių sirupus, citrinų sultis ir gerai išmaišyti. Įpilti gazuoto vandens, vėl išmaišyti ir patiekti su bazilikų lapeliais.
2 porcijų
100 g apie 100 kcal
Paruošimo laikas: 5 min.
Kava su rūkyta jūros druska
- 100 g vanilinių ledų
- Gazuoto vandens pagal skonį
- Rūkytos jūros druskos puošti
Kavos gėrimui:
- 225 ml kavos
- 3 l filtruoto vandens
Sirupui:
- 200 g cukranendrių cukraus
- 240 ml vandens
- Vanilės ankštis
- Žiupsnelio rūkytos jūros druskos
Gaminimas
Ąsotį uždengti marle ir per ją supilti kavą. Užpilti švariu, filtruotu vandeniu ir palikti, kad pritrauktų 12 val. kambario temperatūroje. Išvirti sirupą iš vandens, cukraus, vanilės ankšties ir žiupsnelio rūkytos jūros druskos ir palikti, kad atvėstų. Nukoštą šaltą kavą sumaišyti su šiuo sirupu. Įdėti vanilinių ledų ir užpilti nedideliu kiekiu gazuoto vandens. Viršų pabarstyti rūkyta jūros druska.
16 porcijų
100 g apie 150 kcal
Paruošimo laikas: 12 val. 5 min.
Kokosinė kava
- 120 ml stiprios juodos kavos
- 120 ml konservuoto kokosų pieno (prieš atidarant suplakti)
- Pusė šaukšto kakavos miltelių
- Pusė šaukšto rudojo cukraus
- 120 ml ledo kubelių
Gaminimas
Sudėti ledą, rudąjį cukrų, kakavos miltelius, kokosų pieną ir kavą į elektrinį trintuvą ir viską gerai išplakti. Po to išpilstyti gėrimą į stiklines ir papuošti savo nuožiūra.
2 porcijos
100 g apie 160 kcal
Paruošimo laikas: 5 min.