Pavasaris lėkštėje
2017-05-24 15:54Pavasarį ir vasarą norisi lengvesnio maisto. Mažiau kalorijų ir daugiau žalios spalvos lėkštėje. Šios salotos ir sočios, ir skanios, ir sveikos. Patiks visiems, kurie mėgsta smidrus, ridikėlius ir ožkų pieno sūrį. Rekomenduojama išbandyti!
Pavasarinės daržovių ir žalumynų salotos
- 300 g smidrų
- 150 g žaliųjų žirnelių
- 85 g virtų didžiųjų pupų
- 5 ridikėliai
- 2 vidutinio dydžio cukinijos
- 100 g raudonų salotinių trūkažolių
- 110 g ožkų pieno sūrio
- Citrina
- 75 g skrudintų lazdyno riešutų
- Tarkuoto parmezano pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti smidrus apie 5 – 10 minučių. Paruošti padažą iš citrinos sulčių ir alyvuogių aliejų santykiu 2 : 4. Ožkų pieno sūrį sutrinti ir sumaišyti su pora šaukštų citrinų ir alyvuogių aliejaus padažo. Užberti sūrį ant smidrų ir paskaninti druska bei pipirais. Į dubenį sudėti plėšytus trūkažolių lapus, žirnelius, virtas pupas, supjaustytus ridikėlius ir cukinijas. Ant viršaus uždėti smidrus su ožkų pieno sūriu. Pabarstyti skrudintais, kapotais lazdyno riešutais. Apšlakstyti citrinų ir alyvuogių aliejaus padažu. Užberti tarkuotu parmezanu ir papuošti citrinos griežinėliais.
2 porcijų
100 g apie 212 kcal
Paruošimo laikas: apie 30 min