Daugelis natūraliosios medicinos šalininkų tiki, kad kiekvienai ligai yra priežastis. Kitaip tariant organizmas, išvalytas nuo toksinų ir maitinamas tinkamais produktais, pasveiktų pats. Visos ligos prasideda ląstelių lygmenyje. Taip pat manoma, kad sveikata priklauso nuo žarnyno būklės. Migrenos priepuolius sukelia 4 pagrindinės priežastys: kraujotakos sutrikimai, nervų arba kraujagyslių uždegimai, žemas serotonino lygis, apsinuodijimas sunkiaisiais metalais. Į tai atsižvelgiant ir reikia gydyti migreninius galvos skausmus.

 

migrena

Visų pirma jiems rekomenduojama skatinti serotonino išsiskyrimą smegenyse. Vyrauja tendencija, kad prieš migrenos priepuolį daugeliui asmenų smarkiai sumažėja serotonino koncentracija kraujyje. Gerosios žarnyno bakterijos pagamina 80 % serotonino, todėl tai dar kartą patvirtina faktą, kad nuo sveiko žarnyno priklauso serotonino – hormono, mažinančio polinkį į migreną, išsiskyrimas. Būtina išvalyti žarnyną nuo mieliagrybių ir praturtinti gerosiomis bakterijoms. Sveikata gali pasitaisyti vartojant pakankamai prebiotikų ir probiotikų turtingų maisto produktų.

 

Antra dažniausiai migrenos priežastis – uždegimas, kurį reikia gydyti. Iš mitybos reikėtų pašalinti visus maisto produktus, kurie gali sukelti uždegimą, įvairias alergijas, vengti rafinuotų ir perdirbtų maisto produktų, vartoti daugiau tokių produktų, kuriuose gausu omega 3 riebiųjų rūgščių.

 

Kraujotakos, nervų sistemoms ir psichikos sveikatai naudingi B grupės vitaminai. Šias maisto medžiagas padeda geriau įsisavinti jau minėtos omega 3 riebiosios rūgštys. Kraujagysles taip pat stiprina ir kraujotaką gerina vitaminai C, D, mineralai kalcis, magnis, selenas.

 

Jei migrenos priepuolius sukelia apsinuodijimas sunkiaisiais metalais, gydymas užtruks ilgiau. Kai kurie natūralaus gydymo šalininkai teigia, kad organizmą palaipsniui nuodija gyvsidabrio plombos.

 

Prieš migrenos priepuolį, galima pakramtyti natūralaus imbiero – teigiama, kad jis suaktyvina kraujotaką ir slopina skausmus. Šiek tiek imbiero taip pat galima sumaišyti su šviežiai spaustomis vaisių ar daržovių sultimis ir išgerti, pajutus sveikatos pablogėjimą. Imbieras ypač dera su morkų ir obuolių sultimis. Galima vartoti imbiero papildus, bet šviežias prieskonis yra naudingiausias. Be to, imbieras padeda nuo pykinimo, jei migrena progresuoja.

 

Nuo migrenos priepuolių gali padėti eterinių aliejų (levandų, pipirmėčių, bazilikų) inhaliacijos.

 

Ne veltui sakoma, kad visos ligos kyla nuo nervų. Nuolatinė įtampa, stresas pamažu žudo organizmą. Labai svarbu išmokti, kaip atsikratyti įtampos, išmokti atsipalaiduoti. Visų pirma reikėtų labai atidžiai peržiūrėti dienotvarkę ir nuspręsti, kaip ją galima būtų patobulinti, kad susidūrimų su streso šaltiniu būtų kuo mažiau. Stresą sumažinti padeda įvairios kvėpavimo ir kitokios metodikos. Kartais gali padėti tiesiog gilūs įkvėpimai ir iškvėpimai. Kiekvienas žmogus, ypač, jei kamuoja migreniniai skausmai, turėtų išmokti medituoti ir tai daryti reguliariai. Taip pat reguliariai reikėtų mankštintis, sportuoti, aktyviai judėti, daugiau būti gryname ore.

 

Vienas iš natūralių migrenos gydymo būdų – įžeminimo metodika, kurios metu mokomasi susijungti su Žemės energetiniu lauku. Kuo dažniau reikėtų vaikščioti basomis ant žemės vasarą ar ant specialių įžeminimo kilimėlių žiemą.

 

Bene greičiausias natūralus būdas susilpninti migrenos priepuolį – įkvėpti aštrių Kajeno paprikų aromato. Procedūra nėra maloni, bet kamuojant stipriems skausmams, dažniausiai pasiteisina.

 

Nesvarbu, ar migrenos priepuoliai kartojasi retai ar dažnai, jie kenkia gyvenimo kokybei, nes yra labai varginantys. Todėl būtina imtis visų veiksmų, kad jie nebepasikartotų. Vieniems gali padėti tradicinis gydymas, tačiau dažniausiai to nepakanka. Pasaulyje vis daugiau žmonių, kurie, kamuojami migrenos, nustoja vartoti receptinius ar nereceptinius vaistus nuo skausmo, ir išbando natūralius gydymo būdus, kurių esmė – išvalyti žarnyną nuo toksinų ir sustiprinti nervų sistemą. Tai padaryti tikriausiai verta kiekvienam, nesvarbu, ar jis serga šia alinančia liga, ar ne.